Het krachthonk (krachttraining voor vrouwen:))

Krachttraining voor vrouwen en waarom jij er straks ook voor gaat!

Zodra je er één stap binnen zet, slaat het testosteron je om de oren. Je hoort er klinkend ijzer en voetbalpraat. Het krachthonk. De plek in de sportschool waar de mannen armen hebben met dezelfde omtrek als mijn bovenbenen.  Elke goede sportschool heeft een krachthonk. Deze is meestal herkenbaar aan een grote spiegel waar voornamelijk de mannen in de weer zijn met halters, dumbells en kettlebells.

Veel te winnen voor vrouwen!

Voor vrouwen niet bepaald de meest aantrekkelijke plek om te sporten. Misschien leuk om stiekem naar te kijken, maar om er nou tussen te gaan staan is vaak een stap te ver. Ik kan je gerust stellen, het valt best mee in het krachthonk. Waar het op het eerste oog echt een ‘mancave’ lijkt, is er juist als vrouw op sportgebied veel vooruitgang te boeken.

Nee, je wordt geen hulk

Ten eerste, wees niet  bang om een hulk te worden. Zolang jij je als vrouw niet volgooit met anabolen en steroïden is het haast onmogelijk om zo gespierd te worden. Het hormoon testosteron zorgt (onder andere) voor een snelle spiergroei. En mannen maken ongeveer twintig keer zoveel testosteron aan als vrouwen.  Het ontbreekt vrouwen dus aan testosteron waardoor we gewoon niet in staat zijn om armen als ‘benen’ te kweken.

Vrouwelijker door krachttraining

Krachttraining kan er juist voor zorgen dat je er nog vrouwelijker uit gaat zien. Het maakt  je strakker, wat er voor zorgt dat de lijn van je lichaam duidelijker zichtbaar wordt. De nodige squats en lunges zorgen ervoor dat je ‘bootylicious’ wordt.
Bovendien helpt krachttraining bij onze eeuwige strijd tegen de kilo’s. Je hoeft niet uren met knipperende lampjes ’s avonds door de straten te rennen. Het beste resultaat krijg je door flink aan de gewichten te hangen. Doordat je spieren groeien, verbruiken ze meer energie. Wat ervoor zorgt dat je altijd meer calorieën verbrand. Daar pluk je dus zelfs de vruchten van als je ‘s avonds rustig op de bank zit.

Klim in de gewichten

En je hoeft echt niet bang te zijn voor die zwetende “popeye’s” in het honk. Sportscholen zijn er over het algemeen erg op gebrand om ervoor te zorgen dat het een plek is waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Mocht het dus zo zijn dat je ongewenste aandacht krijgt van één van die beren, kaart dit dan gerust aan bij je sportschool. Maar over het algemeen zijn die beren gewoon ongevaarlijke teddyberen. Vergelijk jezelf ook niet met de mannen die daar gewichten heffen. Mannen zijn nu eenmaal sterker dan vrouwen en kunnen vaak veel meer gewicht tillen dan wij vrouwen dat kunnen. Ik heb mezelf vaak een slappe vaatdoek gevoeld als ik de 15 kilo op mijn halter vergeleek met de 80 kilo van mijn buurman. Focus je op jezelf en haal het uiterste uit je eigen kracht.
Inmiddels ben ik een vaak geziene gast in het krachthonk.  Maar zoals de trainer op mijn sportschool zei: “Meer vrouwen zouden krachttraining moeten doen”. Dus kom op, laat me niet alleen en klim in die gewichten. We Can Do It!

Groet,
Mirte

1 reactie op “Het krachthonk (krachttraining voor vrouwen:))”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *