Hoe ziet een wellness weekend eruit?

We worden dagelijks blootgesteld aan veel prikkels en hebben tegenwoordig allemaal een drukke agenda. Daarom is het belangrijk om af en toe rust en balans te vinden om de energie te behouden om de dag goed door te komen. Maar hoe en waar vind je die balans? Veel mensen worden helemaal happy en laden weer volledig op van een wellness weekend. Maar hoe ziet een wellness weekend eruit? Dat gaan we je uitleggen. Lees en laat je onderdompelen in alle rust en ontspannenheid. 

1. Op zoek naar een fijne plek

Ga op zoek naar een heerlijke plek om bij te komen. Internet staat er vol mee en er is altijd een fijne plek te vinden in je omgeving. Uiteraard is het ook leuk om buiten je eigen omgeving een bezoek te brengen aan een wellness resort. Zo ben je echt even helemaal weg uit de drukte. Er zijn verschillende wellness resorts te boeken met bijvoorbeeld verschillende sauna’s, stoombaden en zwembaden. De kamers ademen een ontspannen sfeer uit en zijn vaak voorzien van comfortabele bedden.

2. Check in

Fijne plek gevonden en ben je klaar om te ontspannen en op te laden? Check dan in bij het wellness resort waar je hebt gereserveerd. Ben je voor het eerst bij een wellness resort? Dan kun je het personeel vragen om een uitgebreide uitleg en eventueel een rondleiding. Vraag zo nodig waar je allemaal aan moet denken en hoe een dag verloopt bij het resort. Zo ben je goed voorbereid en kan het genieten beginnen.

3. Ontspannende behandelingen

Tijdens een wellness weekend kun je vaak ook genieten van ontspannende behandelingen die worden aangeboden in het resort. Van verschillende lichaamsmassages en gezichtsbehandelingen tot modderpakkingen, hot stone massages en nog veel meer. Elk resort biedt behandelingen en arrangementen aan waar jij uit kunt kiezen. Er is meestal voor ieder wat wils te vinden. Gun jezelf een behandeling en extra ontspanning, dat doet ieder mens goed.

4. Yoga of meditatie

Mag het ietsje meer zijn dan een ontspannen behandeling? Dan is een wellness weekend met een yoga of meditatie sessie een mooie aanvulling op je ontspannen wellness weekend. Je kunt ook hier vaak kiezen uit verschillende sessies en ze zijn meestal geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Vraag naar het aanbod, probeer het eens en kijk of het bij jou past.

5. Gezonde en verse maaltijden

Wellness betekent niet alleen ontspanning voor je lichaam aan de buitenkant, maar ook het voeden van het lichaam van binnenuit is hier van belang om het goed in balans te houden. Veel wellness resorts bieden daarom gezonde, biologische en vers bereide maaltijden, tussendoortjes, sapjes en smoothies aan. Ze zijn gezond, smaakvol en puur. Met een beetje geluk halen ze de ingrediënten voor al dit lekkers uit hun eigen tuinen of bij lokale bronnen. Dat geeft een extra stukje beleving!

6. Nature is calling

De meeste wellness resorts zijn te vinden in de buurt van de bossen, bergen, meren of aan zee. En dat snappen we! Want naast alle heerlijke behandelingen is een wandeling in een van deze omgevingen ook een heerlijke ontspannen bezigheid. Soms zijn wandelingen zelfs een vast onderdeel van een wellness programma. Duik de natuur in, adem de lucht in van de bossen of laat de zeewind door je haren wapperen. Het zijn de perfecte plekken om bij te komen, te ontspannen en op te laden. Je voelt je al snel als herboren.

7. Workshops en lessen

Naast de gebruikelijke behandelingen en activiteiten bieden sommige resorts ook workshops aan die gebaseerd zijn op de gezondheid en het welzijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een massage workshop of een ademhalingssessie. Maar ook creatieve lessen, zoals schilderen in de natuur of moodboards maken behoren tot de mogelijkheden. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze bieden het aan. Ontdek welke workshop of les bij je past en waarvan je volledig kunt ontspannen.

8. Tijd voor jezelf

Al die heerlijke behandelingen, cursussen en workshops zijn natuurlijk fantastisch en inspirerend. Maar het is ook heel hard nodig om tijd voor jezelf vrij te maken om te doen wat je wilt doen tijdens een wellness weekend. Dit kan zijn een boek lezen, slapen of gewoon even niets doen. Daar kun je ook echt van opladen.

Tot slot

Een wellness weekend is een aanrader voor zowel lichaam als geest. Het is een tijd om te ontspannen, op te laden en je te laten verwennen. Zeker in een tijd waarin de drukte van het alledaagse leven ons in haar greep houdt en we gemakkelijk uitgeput raken. Gun het jezelf, ontspan en geniet! En wil je de wellness nu even thuis halen? Gun jezelf dan een zoutbad, een heerlijke bodycream of een welverdiend gezichtsmasker. Zo kan je elke dag een klein wellness momentje voor jezelf creëeren.

Danielle van de Vlag is freelance content creator, copywriter, journalist en eigenaar van Online Lifestyle Magazine / Creative Agency ‘Puur van Geluk’. Ze bedenkt en creëert, samen met haar team, inspirerende en creatieve content voor het online lifestyle magazine. Daarnaast denken en werken ze graag mee aan de groei van bedrijven door het schrijven van blogs, nieuwsbrieven, productteksten en andere vormen van content. Ze zijn een enthousiast en gedreven team en willen graag bedrijven ontzorgen met alles op het gebied van content. Lees de artikelen en laat je inspireren!
Hoe je op een natuurlijke manier menstruatiepijn verlicht

7 tips hoe je op een natuurlijke manier menstruatiepijn verlicht

Talking about lady problems: menstruatiepijn. Gelukkig zijn er vele natuurlijke pijnstillers. Lees snel verder als je benieuwd bent welke dit zijn.

8 Manieren om je gezonde gewoonten vol te houden

Nieuwe gewoontes zijn vaak lastig om vol te houden. Met deze 8 tips en tricks helpt Jolanda je op weg naar gezonde lifestyle veranderingen.
detox smoothie kidney flush

Detox smoothie Kidney Flush

Samen met de lever zijn je nieren non-stop aan het werk om je lichaam gezond te houden. Door de enorme belasting door steeds meer gifstoffen, ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *