Heavenly Bananabread: hemels bananenbrood!

Een nieuwe uitdaging!

Een oproep om je aan te melden als Foodblogger… WAUW, dat lijkt me leuk om te doen! Geen twijfel, maar aanmelden dus. Het levende dat het geluk is, is het bericht wat je nu aan het lezen bent. Ik ga me in mijn blogs richten op gezonde voeding. Mijn interesse begeeft zich met name op het gebied van gezond koken, bakken en eten. Zelf ben ik 15 kilo af ben gevallen door gezonde voeding en daarnaast ben ik bezig met een studie tot gewichtsconsulent. Ik heb er zin in om een en anders met jullie te gaan delen.

Bananen over in de fruitschaal…

Dan zijn er, in mijn wereld, 2 opties. Óf ik maak bananenjam (wordt mijn familie erg blij van) óf ik ga iets bakken waar banaan in zit. Ik heb al veel recepten geprobeerd met als doel om HET perfecte bananenbrood te maken. Qua smaak vind ik het belangrijk dat de banaan echt de boventoon voert, maar natuurlijk wil ik ook graag dat het een gezond/verantwoord recept wordt. En dat gelukt!

Bananenbrood ingrediënten

What to do?

Doe 75 gram (zachte) kokosolie in een kom, voeg 75 gram kokosbloesemsuiker toe (of een andere zoetvariant die je lekker vindt) + theelepel vanille-extract. Mix deze ingrediënten tot een glad beslag. Voeg een snuf zout, 1 theelepel bakpoeder en 2 eitjes toe en mix het geheel weer goed door.

Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.

Prak in een kom 3 rijpe bananen (hoe rijper, hoe zoeter!) en voeg deze toe aan het beslag.

Als laatste voeg je 150 gram speltmeel (of amandelmeel) toe aan het beslag en roer je het geheel nog een keer goed door.

Eventueel (ik vind het heerlijk, maar mijn man helaas niet) voeg je nog 2 handjes noten toe, (bv fijngehakte walnoten, pecannoten) en kun je nog een lepel lijnzaad en cacao nibs toevoegen.

Doe het geheel in een bakvorm. Ik kies meestal voor siliconen vormen omdat gebak dan makkelijker loslaat.

Zet het in de oven voor +- 50 minuten. Als de bovenkant mooi bruin is, prik je er met een saté prikker in. Als deze er schoon uitkomt, is je bananenbrood klaar! Zo niet, dan nog iets langer in de oven laten. Laat het baksel 5 minuten afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster om hem verder af te laten koelen.

Genieten!

Dit verantwoorde verwenmomentje is prima geschikt om mee te nemen als tussendoortje. Je zult merken dat het goed vult en… dat het heerlijk smaakt. Bon appétit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *