NO-POO: haar wassen zonder shampoo

NO-POO: haar wassen zonder shampoo

Om de lijn te blijven volgen van superfood – insecten eten – doorslaan, ben ik nu weer iets anders aan het uitproberen. De No-Poo methode. Geen No-Poop maar Poo oftewel geen shamPOO. Haar wassen zonder shampoo. Mijn cremetjes slash parfum addicted zus is ermee begonnen dus ofwel ik ben heus niet gek, ofwel ik ben wel gek maar dan is zij het ook en zit het in de familie en kan ik er niks aan doen.

Net als zus ben ik ook erg van schoon en fris en tubetjes en geurtjes en behoor ook zeker niet tot 4 van de 5 vrouwen die niet elke dag douchen (stond laatst in de Telegraaf). Toch vind ik het leuk om deze No-Poo methode uit te proberen ookal klinkt het niet zo fris. Healthy is belangrijk van binnenuit maar ook zeker van buiten want onze huid is ons grootste orgaan en daar moet je zuinig op zijn.

Shampoo gebruiken geeft een schoon en fris gevoel maar wat je eigenlijk doet is (dagelijks) je hoofd insmeren met een cocktail van chemicaliën zoals sulfaten (dan schuimt het lekker), siliconen (glanzend effect) en parabenen (conserveermiddel). Sulfaten zijn zouten of esters van zwavelzuur en zeer agressieve reinigers. Als je daar gevoelig voor bent kunnen deze zorgen voor een geïrriteerde hoofdhuid met als gevolg juist heel vet/droog haar en schilfertjes. Gelukkig is er ook een trend dat kappers voor minder schadelijke producten kiezen zowel voor ons koppie als voor het milieu zoals bij www.kniptiekdeappel.nl en http://rosiedehaas.nl

Er zijn twee No-Poo methoden. Bij de eerste gebruik je helemaal niets meer, en spoel je je haar alleen nog maar uit met heet en daarna koud water. Heb je normaal gesproken al snel vet haar, dan is dit misschien een te heftige stap.

Bij No-Poo methode nr. 2, waar ik mee ben gestart, gebruik je een mengsel van water met Baking-Soda (zuiveringszout) en een mengsel van water met appelazijn. De verhoudingen zijn als volgt:

  • 1 eetlepel baking-soda mengen met ca. 200 ml water
  • 50/50 water en appelazijn

Beide mengsels in een aparte fles bewaren.

Het is de bedoeling dat je je haar om te beginnen 1x per week wast met het soda mengsel en dit verder afbouwt tot maar 1x per maand en uiteindelijk misschien alleen nog maar water kan gebruiken. Het appelazijn mengsel is bedoeld als een soort conditioner wat kan helpen als je haar pluizig of droog wordt. Je moet het allebei wel HEEEL goed uitspoelen. Door op deze manier je haar te verzorgen zal je hoofdhuid beter in balans komen en een normale talg afscheiding ontstaan.

Het kan een paar weken duren voordat je hoofdhuid gewend is aan deze nieuwe methode. Je haar kan juist even extra vet of extra droog worden maar het zou de bedoeling moeten zijn dat je uiteindelijk altijd prachtig glanzend haar krijgt zodat je je geld voor shampoo kan besteden aan superfoods of gedroogde insecten.

Over Healthyjeltje

Healthyjeltje is blogger en heeft een eigen blogsite www.healthyjeltje.com. Zij blogt over gezondheid, raw-food, toffe recepten, sport en andere gezondheidszaken. Bij Fitplein vinden wij haar hilarisch en haar blogs zijn een genot om te lezen. Vandaar dat wij even aandacht vragen voor haar blogplatform: www.healthyjeltje.com! Lezen dus!

ontbijt smoothie

Warme ontbijt smoothie: een recept met boekweit en appeltjes!

Op verzoek weer een nieuwe ontbijt smoothie die zowel koud als warm superlekker is. Dit is het recept voor een warme boekweitsmoothie met appeltjes en ...
Foto door Polina Zimmerman: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/plaknotities-aan-boord-3782235/

De pro’s en cons van een vision board

Een vision board, ook wel inspiratie- of droombord genoemd, geeft je dromen en doelen visueel weer. Lees hier alle pro's en cons.
ontbijt smoothie recept

HOT ontbijt smoothie recept: Gember met peer!

Na het succes van de andere warme smoothies, een nieuw recept. Nog even en je vindt hier genoeg warme ontbijt smoothie recepten om de hele winter ...

1 gedachte over “NO-POO: haar wassen zonder shampoo”

  1. Wauw, ik betaal me helemaal blauw aan natuurlijke shampoos. Wat een goed idee is dit zeg, ik probeer het meteen uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *