De verrassende gezondheidsvoordelen van het dagelijks drinken van thee

Thee is meer dan alleen een heerlijk drankje. Studies hebben aangetoond dat dagelijks theedrinken vele gezondheidsvoordelen biedt. Zo is aangetoond dat het drinken van thee het risico op een beroerte vermindert en de bloeddruk verlaagt.

Bovendien zijn er veel verschillende soorten thee die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Van groene thee is bijvoorbeeld aangetoond dat het de stofwisseling stimuleert en vet verbrandt. Van zwarte thee is aangetoond dat het de gezondheid van het hart verbetert.

Wat zijn de 5 voordelen van het regelmatig theedrinken?

1. Verhoogt het immuunsysteem

Wist je dat het drinken van thee je immuunsysteem een boost kan geven? Dat komt omdat thee vol zit met antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen ziekten. Uit een onderzoek bleek zelfs dat na slechts zes weken zwarte theedrinken, de deelnemers een hogere concentratie immuun cellen in hun bloed hadden dan degenen die geen theedronken. Dus waarom zou je je lichaam niet wat extra ondersteuning geven door je ochtendkopje koffie te verruilen voor een warm kopje thee? Je immuunsysteem zal je dankbaar zijn. Plus, met alle heerlijke smaken die verkrijgbaar zijn, is er zeker een theesoort die bij je smaakpapillen past.

2. Vermindert ontstekingen

Heb je last van chronische ontstekingen? Dan is het misschien tijd om je ochtendroutine om te gooien en dat kopje koffie in te ruilen voor een warme kop groene thee. Van het drinken van thee is aangetoond dat het ontstekingen in het lichaam vermindert, wat tal van positieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Uit een onderzoek bleek zelfs dat degenen die groene theedronken lagere niveaus van een ontstekingsmarker in hun bloed hadden dan niet-theedrinkers. Het is dus niet alleen een heerlijke en rustgevende drank, maar het kan ook belangrijke voordelen hebben voor je gezondheid. Verruil je koffie voor wat jasmijngroene thee en kijk of je een verschil merkt in hoe je je voelt.

3. Verbetert de gezondheid van het hart

Een slokje thee kan de gezondheid van je hart kan verbeteren. Het is waar! Uit een onderzoek bleek dat groene theedrinkers een lager risico hadden om te sterven aan hart- en vaatziekten dan degenen die geen theedronken.

Bovendien heeft ander onderzoek aangetoond dat het drinken van thee kan helpen de bloeddruk te verlagen en het cholesterolgehalte te verbeteren. Dus als je de volgende keer naar een suikerhoudende drank of een alcoholisch drankje grijpt, waarom probeer je het dan niet in te ruilen voor een kopje thee?

4. Verhoogt de hersenfunctie

Het drinken van thee kan ook helpen om de hersenfunctie te stimuleren. Dat komt omdat thee cafeïne bevat, waarvan is aangetoond dat het geheugen en de reactietijd verbetert. Uit een onderzoek bleek dat mensen die groene theedronken beter presteerden op cognitieve tests dan degenen die geen theedronken.

5. Kan kanker helpen voorkomen

Sommige studies hebben ook gesuggereerd dat het drinken van thee kanker kan helpen voorkomen. Dit komt omdat thee antioxidanten bevat die kunnen helpen cellen te beschermen tegen schade. Uit ├ę├ęn onderzoek bleek dat mensen die groene theedronken een lager risico hadden om alvleesklierkanker te ontwikkelen dan mensen die geen theedronken

Verschillende soorten thee en hun gezondheidsvoordelen

Lees over de verschillende soorten thee:

Groene thee

Alle een tijdje ondersteunt de moderne wetenschap de voordelen van groene thee – het kan de stofwisseling stimuleren en vet verbranden, waardoor het een geweldige aanvulling is op elk afslankplan. Maar dat is nog niet alles – groene thee zit ook boordevol antioxidanten, die helpen cellen te beschermen tegen schade en zelfs ontstekingen te verminderen. Dus als je de volgende keer twijfelt of je een kopje groene thee of een suikerhoudende drank zult nemen, denk dan aan alle voordelen die deze drank te bieden heeft. Het zou wel eens de gezondere keuze kunnen zijn.┬á

Zwarte thee

Recente studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van zwarte thee het cholesterolgehalte kan verlagen en beschermen tegen hartziekten. Bovendien zit het boordevol antioxidanten die cel schade en ontstekingen kunnen bestrijden. Maar wacht, er is meer! Zwarte thee is ook in verband gebracht met verbeteringen in de cognitieve functie, de gezondheid van de botten en zelfs gewichtsverlies.

Oolong thee

Niet alleen heeft onderzoek aangetoond dat het drinken van oolong thee de cognitieve functie en mentale alertheid kan verbeteren, maar het is ook rijk aan antioxidanten. Deze antioxidanten beschermen onze cellen tegen schade en verminderen ontstekingen in het lichaam. Het geeft ons dus niet alleen een boost in hersenvermogen, het helpt ook om ons lichaam goed te laten voelen en optimaal te laten functioneren. En laten we eerlijk zijn, elke manier om zowel lichaam als geest te ondersteunen is vaak een overwinning. Dus als je je de volgende keer een beetje mistig voelt of een oppepper nodig hebt, zet dan een kopje oolong thee en pluk de vruchten van deze heerlijke drank.

Witte thee

Hoe klinkt rimpelvermindering en bescherming tegen de zon? Wat dacht je van een boost aan antioxidanten? Van witte thee is aangetoond dat het al deze gezondheidsvoordelen voor de huid heeft en meer. Het verbetert niet alleen het verschijnen van rimpels, maar beschermt ook tegen schade door de zon. Bovendien bestrijdt het hoge gehalte aan antioxidanten cel schade en ontstekingen.

Rooibosthee

Deze thee wordt gemaakt van de bladeren van de Aspalathus linearis plant. Van rooibosthee is aangetoond dat het de spijsvertering verbetert en maagklachten verlicht. Daarnaast is rooibosthee rijk aan antioxidanten, die kunnen helpen cellen te beschermen tegen schade en ontstekingen te verminderen.

Kamillethee

Kamillethee wordt gemaakt van de bloemen van de Chamomilla recutita plant. Van kamillethee is aangetoond dat het angsten kalmeert en ontspanning bevordert. 

Hibiscus thee

Hibiscus thee wordt gemaakt van de bloemen van de Hibiscus sabdariffa plant. Het is aangetoond dat hibiscusthee de bloeddruk verlaagt en de gezondheid van het hart verbetert. 

Citroenmelisse thee

Deze thee wordt gemaakt van de bladeren van de Melissa officinalis plant. Van citroenmelisse thee is aangetoond dat het de stemming verbetert en stress verlicht.

Pepermuntthee

Pepermuntthee wordt gemaakt van de bladeren van de Mentha piperita-plant. Pepermuntthee is aangetoond ter verlichting van stoornissen en stress.

Valeriaanwortel thee

Valeriaanwortel thee wordt gemaakt van de bladeren van de Valeriana officinalis plant. Valeriaanwortel thee wordt gebruikt om de insuline te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Jasmijnthee

Jasmijnthee wordt al lang gewaardeerd om zijn delicate bloemenaroma en zoete smaak. Maar wist je dat het ook een heleboel potenti├źle gezondheidsvoordelen heeft? Jasmijnthee bevat veel antioxidanten, die kunnen helpen vrije radicalen te bestrijden en oxidatieve stress te verminderen. Het kan ook ontstekingsremmende eigenschappen hebben en een gezond immuunsysteem ondersteunen. Jasmijnthee is zelfs onderzocht op zijn potentieel om de hersenfunctie en de stemming te verbeteren.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende soorten thee met verschillende gezondheidsvoordelen. Als u op zoek bent naar een manier om je gezondheid te verbeteren, probeer dan elke dag een kop of twee thee te drinken! Je zult verrast zijn hoe goed je je voelt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *