Sportvasten dag 5: lekker gefilterd en gemineraliseerd water

Alweer de tweede vastendag. Ik sta op en ben een beetje licht in mijn hoofd. Zou om 6:30 gaan hardlopen, maar blijf nog even liggen. Krijg een bericht van mijn coach dat ik eerst moet sporten en na drie uur pas mijn sap mag gaan drinken.

Ok, denk ik. Ik neem mijn supplementen wel vooraf en wat water met aminozuren. Ook een espresso omdat ik hoop dat dit mij extra energie geeft. Maar voordat ik start met drinken, even wegen, minus 0,8 kg.

Ik loop het park in en het gaat weer zwaar. Normaal loop ik met gemak een uur in een best redelijk tempo, maar nu ben ik blij als ik mijn rondje van een half uur kan afmaken.  Teruggekomen, voel ik me op zich goed en energiek. Dan rij ik naar een meeting in Leiden. Onderweg merk ik dat ik niet om z’n scherpst ben. Moest een paar auto’s ontwijken omdat het even wat laat binnenkwam ofzo.

Switch!

Om precies 10:45 doe ik vol spanning de urinetest. Partners ook al enthousiast verteld over mijn sportvasten gebeuren. Ik vind het leuk dat zij deelgenoot zijn van dit meetmoment. Helaas, de stick wordt niet paars, maar blijft wit. Wat vreemd? Gelijk mijn coach een bericht gestuurd. Vreemd he? Ja, zegt ie, even overleggen… Doe over een paar uur nog een test. Zelf denk ik dat het ligt aan de kwaliteit van mijn urine. Ik had zoveel water gedronken dat het ook heel licht was. Sinds ik mijn water filter is het eigenlijk te lekker! Waarschijnlijk kan de stick niet meten hoeveel ketose er in mijn urine zit omdat het gewoonweg niet geconcentreerd genoeg is. Moest natuurlijk gelijk denken aan de vele zwangerschapstesten die ik gedaan heb..

Gefilterd water is te lekker!

De uitslag stelt mij niet ongerust. Ik weet dat ik goed bezig ben. Ik val af, heb het koud, voel mij vaag allemaal tekenen dat het lichaam overgaat op de vetbranding. Ik doe het af met een verkeerd meetmoment en zal het morgen weer proberen. De rest van de dag verloopt prima. Wel een vaag gevoel, geen honger en ook wel energiek. Tijdens het koken waarbij manlief ook nog een lekker wijntje voor zichzelf inschenkt heb ik even een lastig momentje. Maar ik spreek mezelf toe en zeg dat ik nu juist zo goed bezig ben, dat ik mezelf niet laat verleiden. Ik neem maar weer een heerlijk glas gefilterd water. Nadat de etensgeur is verdwenen heb ik ook nergens last meer van.

Afleiding om sportvasten vol te houden!

Ik merk aan mezelf dat ik andere dingen ga doen om mezelf wat af te leiden. Lekker even met de kindjes in bad. Vooral op de rand van het bad zitten want dochterlief van vijf wil zoveel mogelijk zwemoefeningen laten zien en daar kunnen de benen van mama niet bij gebruikt worden. Later boek ik een weekend weg met mijn lief.  Ook helemaal zin in. Ik heb een stapel tijdschriften voor mezelf klaargelegd en ga op tijd naar mijn bed. Overigens wel met een dikke pyjama aan en sokken.

Net als ik bijna in slaap val (kost iets meer moeite) wordt mijn dochter van drie wakker. Na haar 1,5 uur getroost te hebben, val ik om 00:45 in slaap.

Tot morgen!

Maureen

Alle ins en outs van het Paleodieet

Het paleodieet stamt af van hoe onze voorouders leefden. Zij aten wat de natuur hen bracht, net als bij het paleodieet, zoals vis, vlees, groente, ...
glutenvrije ontbijtkoek

Hollandse glutenvrije ontbijtkoek

Een van de eerste recepten waar ik naar op zoek ging (naast brood) toen ik glutenintolerant bleek te zijn, was ontbijtkoek. Eigenlijk eet ik het ...
Kilawin

Kilawin van zwaardvis in romaine sla wrap

Deze keer maal een Filipijns visgerecht recept van onze chef Willem aka TheRacingchef58, Dit recept komt oorspronkelijk  uit de Filipijnen, het is pittig maar super ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *