Challenge

Doelen. Je zet ze zelf. En dan bereik je ze opeens….En dan? Tja, dan stel je nieuwe doelen!

Mijn eerste doel was fitter worden, beetje afvallen (dat werd -15kg, hahahahaha!) Maar geen extreme dingen. En dan opeens ben je op dat punt. Heb je maat 36/38 en weeg je minder dan op je 17de.

Ik wil dit doorzetten. Deze levensstijl bevalt me heel erg goed, maar afvallen is niet meer waar ik mee bezig ben. Het is veel meer geworden.

Je merkt dat sporten ook makkelijker gaat. De afstanden met hardlopen worden vergroot. Een halve marathon? Ja, die kan ik rennen. Onder de 2 uur. Blij? Ja! Euforisch zelfs!

Dus dan heb je zo’n geweldige coach die je een nieuw doel geeft. De 90 dagen Challenge.

In 90 dagen de beste versie van jezelf creëren. Stel jezelf een nieuw doel. Eentje die de lat weer hoog legt en je weer op scherp zet. Want, eerlijk gezegd, als je eenmaal je doel bereikt hebt, kak je een beetje in. Dat is gewoon zo. Je gaat toch n beetje meer zondigen af en toe. Dus dit had ik toch wel nodig!

Opzet; Vooraf een foto maken van jezelf met een blaadje waar je gewicht, vetpercentage en spier/botmassa opstaat. Schrijf je doelen op. Het mogen er meerdere zijn maar houd ze reëel. Houd het haalbaar! Er zijn meerdere mensen die hieraan meedoen dus door middel van een FB groep en een groeps-app motiveren we elkaar ook. Je doet het niet alleen en iedereen heeft zijn eigen doel. Er is veel herkenning en dat is wel fijn!

Mijn hoofddoel? Mijn vetpercentage naar ongeveer 27% krijgen. (mag ook lager, 25% is nog beter! Hahahaha!)

Ik zat toen ik begon op 34,2% en dat is 2 weken geleden.Vandaag heb ik mijn tweede meting gehad. 500 gram aangekomen. In spiermassa! Jup….ikke blij! Vetpercentage is gezakt naar 33% Centimeters bij buik en heupen ook minder maar de rest van mijn lijf (taille, nek, borstkast) is in cm gelijk gebleven. En dat is goed. Heel goed. Dat betekent dat ik spiermassa aan het kweken ben en dat is precies wat ik wil. Zoals ik al zei; gewicht is nu een bijzaak. Zolang ik rond de 60 kg blijf schommelen vind ik het prima!

Beheerst het op dit moment mijn leven?

Ja. Is dat erg? Nee. Dit doe ik voor MIJ. En daar heeft niemand iets mee te maken. Soms is het lastig omdat ik nogal fanatiek ben. Soms begin ik me een beetje een loner te voelen hierin… Er zijn veel mensen die hardlopen. Er zijn veel mensen die gezond willen zijn. Maar er zijn niet heel veel mensen die bezig zijn met hun spiermassa, vetpercentage, eiwitinname en spierontwikkeling. Alle trainingen (5x per week) die ik inplan zodra ik mijn werkrooster heb. Alle weken dat ik liever train in mijn vrije tijd dan tijd maak voor vrienden. Sorry lieverds, ik houd van jullie, maar dit is echt heel belangrijk voor mij op dit moment. Als ik ergens voor ga is dat niet voor 100%. Nee, het is voor 1000%. En alles wijkt… Dat wil niet zeggen dat ik niet dagelijks aan jullie denk en van jullie houd. Dat wil zeggen dat ik een vastberadenheid van een pitbull in me heb en mijn doel ga bereiken. Mijn uiteindelijke doel. Die hele marathon. Dat is de droom…

Droom verder. Train verder. Denk verder. Leef verder dan je ooit dacht te kunnen.

Liefs, Vicky

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *