Pittige linzencurry, een makkelijk en heerlijk recept

Currys vind ik héérlijk: de combinatie pittig en zoet is mijn persoonlijke favoriet! Zelf curry maken leek mij altijd verschrikkelijk ingewikkeld. Vaak gebruikte ik een kruidenpasta om mijn curry te maken, maar nu ik weet wat daar allemaal in zit niet meer. Dit is mijn favoriete recept voor een huisgemaakte linzencurry, ik hoop dat je hem heerlijk vindt!

Ingrediënten linzencurry (voor 4 personen)

  • 300 gram biologische kipfilet (oh ja, als je vegetarisch bent, gewoon verder lezen en kip eruit laten ;-))
  • 250 gram rode linzen
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 limoen
  • 1 bosje verse koriander
  • 400 ml kokosmelk (de dikke variant) en 400 ml water
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 2 theelepels komijnzaad (of djinten)
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 2 theelepels kurkuma (koenjit)
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • kokosolie om in te bakken

Voorbereiding linzencurry

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes
  2. Snipper ui, hak knoflook fijn en snij de wortel in kleine stukjes
  3. Ontvel de tomaten en snij in kleine stukjes (ontvellen: breng water aan de kook. Snij een klein kruisje in de onderkant van de tomaat. Leg in heet water tot het vel als het ware los krult. Haal de tomaat uit het water en je kan hem in een mum van tijd ontvellen met een scherp mesje)
  4. Pers het limoentje uit

Bereiding

  1. Verhit de kokosolie en fruit de knoflook, ui en sambal op laag vuur (3 tot 5 minuten, totdat de ui glazig wordt)
  2. Voeg kipfilet toe en bak 2 minuten mee
  3. Voeg wortel, gember, komijnzaad en mosterdzaad toe en roerbak mee gedurende enkele minuten (tot de zaadjes uit de pan springen)
  4. Voeg chilipoeder, kurkuma en garam masala toe
  5. Voeg linzen, kokosmelk, water en tomaten toe en breng aan de kook
  6. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het gerecht 20 minuten stoven. Check af en toe of het niet aanbrandt aan de bodem.
  7. Voeg limoensap en de verse koriander toe en laat het nog 10 minuten stoven. De verse koriander voeg je pas zo laat toe omdat de smaak dan beter tot zijn recht komt.
  8. Garneer met bijvoorbeeld wat koriander, amandelschaafsel en naan brood.

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je ervan vindt?

rauwe vegan chocoladetaart

Rauwe vegan chocoladetaart recept

Deze glutenvrije, 100% vegan en rauwe chocoladetaart is gewoon verrukkelijk. Deze taart is minder smeuïg dan de gezonde vegan chocolade taart maar biedt een totaal andere experience: Deze rauwe chocolade ...

Superfoods als onderdeel van gezonde voeding?

Als je intensief bezig bent met gezond eten, kom je uiteindelijk ook terecht bij de vele superfoods die tegenwoordig te krijgen zijn. Wat meteen opvalt: ...
Foto door SHVETS production: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vrouw-banaan-brieven-dwaas-8410782/

Dopamine: waar is het goed voor en hoe verhoog je het?

Dopamine is één van de meest bekende hormonen. Maar waar is het precies goed voor en hoe verhoog je het? Vind hier alles wat je ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *