Page content

Glutenvrij bananenmuffin van amandelmeel

Glutenvrij bananenmuffin van amandelmeel

Vindt je het nou ook altijd zo lastig wat te doen met de bananen als je bruin kleuren? Ik wel, kinderen willen ze niet meer eten of mee naar school nemen, de ideale oplossing voor rijpe bananen is de muffin!!!  Warm of koud, ter plekke gebakken of de avond van te voren, het kan allemaal. Geschikt voor jong en oud, vol van smaak en energie, licht verteerbaar, zonder zuivel, zonder gluten, maar mét vitamines, mineralen en eiwitten om goed van start te gaan met je dag.

Ingrediënten glutenvrije bananen muffin:

  • 1 ½ kop amandelmeel
  • ½ kop pecannoten, in kleine stukjes gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ½ theelepel baksoda
  • Mespuntje nootmuskaat
  • 2 grote eieren
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • ¼ kop appelcompote (daar is geen suiker aan toegevoegd, in tegenstelling tot appelmoes)
  • 1 theelepel vanillepoeder

Bereiding glutenvrije bananen muffin:

Oven voorverhitten op 175 graden. Bakplaat beetje invetten met drupje olie of beetje boter.

Neem een grote schaal, en doe er het amandelmeel in, voeg de pecannoten toe, kaneel, baksoda en de nootmuskaat. Geheel even goed mengen. In een andere schaal, klop de eieren, voeg de geprakte banaan toe, de appelcompote en vanillepoeder. Even flink roeren. Doe vervolgens het mengsel in de schaal met het meel. Even flink roeren, maar niet al te veel mixen. Maak vervolgens muffins en leg de vormen op de bakplaat.

Bak de muffins in ongeveer 15 á 20 minuten goudbruin en gaar, en test even met een cocktailprikker of je muffins klaar zijn.

Eet lekker!

Comment Section

0 reacties op “Glutenvrij bananenmuffin van amandelmeel

Plaats een reactie


*