Suiker in ontbijtkoek
Ontbijtkoek, wat heb ik dat al vaak gegeten! En ik vind het ook echt heel erg lekker. Alleen jammer dat in de meeste soorten behoorlijk wat suiker zit. Dus… kun je het al raden? Ik heb een variant gemaakt zonder geraffineerde suiker maar met heel veel smaak en voedzame ingrediënten!
Ik had deze keer maar een kleine portie nodig, dus is het een recept geworden voor 4 porties ontbijtkoek.
Wat heb je daarvoor nodig?
– 50 gram amandelmeel
– 25 speltmeel (of roggemeel, boekweitmeel, kokosmeel…)
– 1 biologisch ei
– 35 gram kokosbloesemsuiker of palmsuiker
– 30 gram (plantaardige) melk
– 25 gram kokosolie
-snufje zout
– halve theelepel bakpoeder
– zoveel koek en speculaaskruiden als je lekker vindt (in mijn geval een hele grote theelepel; ook te vervangen door alleen kaneel)
– Optioneel: wat ongezwavelde krenten, noten, havermout
Aan de slag!
Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar en meng er daarna melk, ei en kokosolie doorheen. Vul je vormpjes voor de helft met het beslag. Mocht je noten/krenten toe willen voegen, dan is dit het moment!
Vul daarna je vormpjes af en top ze eventueel af met wat havermout.
Je oven is nu voorverwarmd op 180 graden (ging het echt maar zo snel he…) en je bakt je ontbijtkoekjes nu in ongeveer 20- 25 minuten (ligt aan je oven, die van mij gaat supersnel) af en ga genieten van deze heerlijke, maar verantwoorde ontbijtkoekjes. Bon appétit!