Top 5 supplementen van het jaar 2018!

Van 1 t/m 4 februari was de Gezondheidsbeurs in Utrecht, een walhalla voor eenieder die graag geïnspireerd en geïnformeerd  wilt worden over een gezonde leefstijl. Vele stands met merken op het gebied van voeding, natuurcosmetica en lifestyle waren van de partij.  Alle dagen werden er lezingen, workshops en interviews gegeven op de diverse podia op de beurs. Op zondag werd hét supplement van het jaar 2018 bekend gemaakt en de daaropvolgende van de top 5.

Nummer 1: Magnesium, hét mineraal dat helpt ontspannen bij stress maar ook de spieren ontspant. Magnesium kun je middels een supplement innemen maar ze is ook zeer geschikt om middels de huid op te nemen. Een ligbad of voetbad met magnesiumvlokken is zeer geschikt om magnesium tekort aan te vullen. Een bijkomend voordeel is dat je heerlijk ontspant door het warme water en een rustmoment voor jezelf neemt. Voeg een heerlijke Weleda Lavendel badmelk of Weleda Arnica badmelk aan het magnesiumbad toe voor een optimaal wellness gevoel. Een magnesiumolie is ook een mogelijkheid om je magnesium tekort aan te vullen of plaatselijk te gebruiken op gespannen pijnlijke spieren.

Nummer 2: Vitamine D, vorig jaar stond deze vitamine nog op de 1e plaats maar maakte nu plaats voor het anti-stress mineraal Magnesium. Vitamine D is een zeer belangrijke vitamine voor ons immuunsysteem, sterke tanden en botten en is belangrijk voor een goed humeur. Ons lichaam maakt deze vitamine zelf aan onder invloed van zonlicht, door ons Nederlands klimaat met weinig krachtig zonlicht hebben wij doorgaans allemaal een tekort aan vitamine D. Een winterdepressie kan soms veroorzaakt worden door vitamine D tekort.

Nummer 3: Kurkuma, een eeuwenoud specerij dat veel in de Ayurvedische keuken gebruikt wordt en tegenwoordig bekend als superfood. Kurkuma kent diverse namen zoals  koenjit, koenir en Indiase geelwortel en is een vast bestanddeel van kerriepoeder. De gele kleur en de mild bittere smaak zorgen voor smaak en kleur in currygerechten. Naast de smaakmakende eigenschappen kent kurkuma ook medicinale eigenschappen. Het is een sterk antioxidant en ze beschermt tegen ontstekingen. Het is belangrijk kurkuma samen met zwarte peper te gebruiken zodat de werking krachtiger wordt.

Nummer 4: Visolie (omega 3 vetzuren), worden essentiële oliën genoemd omdat het lichaam deze niet zelf kan aanmaken. Middels voeding moeten wij deze vetzuren binnen krijgen middels het minimaal 2 maal per week eten van vette vis. Gezien de huidige hectische maatschappij, de bevuilde oceanen en de ‘verarming’ van voeding hebben wij dikwijls tekort aan omega 3. Omega 3 vetzuren gaan o.a. ontstekingen tegen, zijn voeding voor onze hormonen, hebben een gunstige werking op de hersenen, ogen, huid en het immuunsysteem.

Nummer 4: Multivitaminen & Mineralen zijn een veelgebruikt supplement ter bevordering van de gezondheid. Ook hier speelt de ‘verarming’ van onze voeding een rol en het feit dat niet iedereen dagelijks de juiste hoeveelheid groente en fruit nuttigt. De keuze voor biologische producten geeft de hoogste voedingswaarde en het is van belang om gevarieerd te eten.

Wij zijn nu al heel benieuwd naar de top van 2019 en gaan dan ook zeker weer de Gezondheidsbeurs bezoeken.

Gezonde groet,

Team Fitplein.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *