Dit is een heerlijk recept voor een paleo cake met appel en pompoen. Heerlijk bij de koffie als tussendoortje, maar ook lekker in de broodtrommel mee naar school! Of om uit te delen op een kinderverjaardag.
Ingrediënten paleo cake
- 3 cups amandelmeel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel gember poeder
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel zuiveringszout
- 1/2 theelepel himalaya zout
- 3/4 cup rauwe honing
- 2 eieren
- 1/4 cup gesmolten kokosolie
- 1 cup pompoen puree
- 2 eetlepels appelazijn
- 2 cups stukjes appel (ik heb Elstars gebruikt)
Bereiding paleo cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden en doe papierencake vormpjes in een muffinblik.
- Mix de droge ingrediënten en natte apart van elkaar.
- Daarna alles met elkaar mengen en als laatst de appelstukjes door het beslag roeren.
- Verdeel het beslag over 12 vormpjes.
- Bak voor ongeveer 30 minuten of tot een satéprikker er schoon uit komt.
Even af laten koelen en eet smakelijk!