Paleo rijstvervanger: gemalen bloemkool!

Een manier om rijst (ook een graan) te vervangen, is door bloemkool in een keukenmachine heel fijn te malen tot korrels ter grootte van rijstkorrels. Even roerbakken met je favoriete kruiden en je hebt een heerlijk bijgerecht.

Of je kan het zo klaarmaken:

Ingrediënten paleo rijstvervanger

  • Olie om in te bakken
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 groene paprika, fijngesneden
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 bloemkool, fijngemalen
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 0.25 theelepel chili poeder
  • 0.5 theelepel komijn
  • 0.5 liter bouillon
  • peper en zout naar smaak

Bereiding paleo rijstvervanger

Verhit de olie en fruit de knoflook, ui, bleekselderij, paprika en bosuitjes tot ze zacht geworden zijn. Roer de bloemkoolrijst erdoor heen en voeg de tijm, laurierblad, chilipoeder, komijn, peper en zout er aan toe. Goed doorroeren en de bouillon erbij doen. Laat dit ongeveer een half uur sudderen of tot de bouillon ingekookt is.

Eet smakelijk!

Wat is jouw Ayurveda dosha en wat betekent het voor jou?

In de ayurveda bestaan er Dosha's (persoonstypes). In dit artikel ontdek je welk ayurveda-type bij jou past en hoe je deze kennis in je voordeel ...
superfood smoothie recept

Superfood Smoothie Recept met bosbessen, papaya, mango, ananas en maca

Deze tropische, goed gevulde superfood smoothie zit boordevol gezonde ingrediënten die samen een heerlijke smaak teweegbrengen. Aan te raden als opkikker in de ochtend of ...
hartige-cupcakes

Hartige cupcakes als gezonde hap na school of werk!

Hartige cupcakes als gezonde hap na school of werk! Ofwel je kids komen hongerig uit school of je hebt zelf trek zo rond een uur ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *