Overheerlijke spelt-eierkoeken met lijnzaad

Eierkoeken! Ze hebben hun ‘roem’ voor een groot gedeelte te danken aan Sonja Bakker. Ik denk dat veel mensen een periode hebben gehad waarin ze behoorlijk wat eierkoeken hebben gegeten. De smaak vind ik prima, ik vind het alleen jammer dat er in de traditionele eierkoek weinig tot geen voedingsstoffen zitten. Het zijn ‘lege’ calorieën die weinig goeds voor je lichaam brengen. Overigens zie ik wel steeds vaker bij de bakker spelt eierkoeken en daar word ik al blij van, hierdoor krijg je tenminste íets van voedingsstoffen binnen. Voor mij wordt het tijd om zelf een variant hierop te gaan maken en aan de slag te gaan met vervanging van ingrediënten.

Wat heb je nodig voor 6 spelt eierkoeken?

– 2 (biologische) eitjes

– 50 gram http://www.superfoodmarkt.nl/kokosbloesemsuiker-royalgreen.htmlkokosbloesemsuiker

– 100 gram speltbloem

– 1,5 theelepel bakpoeder

– eetlepel lijnzaad

– snuf zout

– theelepel citroensap

– koek en speculaaskruiden (hoeveelheid naar smaak)

Bereidingswijze:

Scheidt de 2 eitjes en klop het eiwit stijf. Voeg de suiker langzaam toe en klop nog even door, daarna mix je de dooiers door het beslag. Als laatste klop je langzaam de bloem, bakpoeder, specerijen, lijnzaad, zout en citroensap door het beslag.

45

Verwarm je oven voor op 180 graden. Maak cirkels van beslag op je bakpapier (6 per vel, ze lopen nog wat uit en hebben dus de ruimte nodig). Je kunt je eierkoeken nog versieren met bv cacaonibs.

46

Schuif de bakplaat de oven in en bak de eierkoeken goudbruin in +- 13 minuten.

Resultaat: heerlijke, voedzame eierkoeken, ideaal als tussendoortje!

47

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *