Meer bewegen tijdens de lente doe je zo

De lente is bij uitstek geschikt om je goede voornemens nu echt eens om te zetten in daden. Het wordt langer licht, buiten staat alles in bloei en het weer werkt ook in je voordeel. Meer zon en meer licht betekent meer energie en dus meer bewegen. De weg naar een gezond en fit lichaam is nu gemakkelijker dan ooit.

Elke dag bewegen

Zorg dat je elke dag wat meer beweegt dan je gewend bent. Neem wat vaker de trap, laat de auto staan en maak elke dag een wandeling. Ben je een ochtendmens? Doe dit dan vroeg in de ochtend. Niets is zo verkwikkend als de vroege, frisse ochtendzon en de rust die er dan nog heerst. Avondmensen gaan het best na het avondeten even de benen strekken.

Pak de fiets!

De gemakkelijkste manier om meer te bewegen in de lente is door simpelweg je fiets wat vaker te gebruiken. Ga dagelijks naar je werk of school op je tweewieler en je zult al binnen twee weken een aanzienlijk verschil merken in hoe je je voelt: sterker, fitter, slanker en vrolijker. En vergeet niet te kijken naar goede fietssloten om je fiets op slot te zetten!

Beweeg tijdens verloren momenten

Moet je wachten tot de koffie is doorgelopen? Doe even wat ‘push ups’ tegen het aanrecht! Maak een paar squats tijdens het tandenpoetsen en als je in de rij staat voor de kassa of wacht op de lift, train je je buikspieren door ze simpelweg sterk aan te spannen en weer te ontspannen. Maak gebruik van alle verloren momenten en train je lijf gezond en fit.

Maak fietstochten in het weekend

Heb je een moment vrij of is het weekend? Maak dan eens een leuke fietstocht/ontdekkingsreis in je eigen omgeving. Er zijn zóveel mooie plekjes in ons land en wij durven te wedden dat die er ook bij jou in de buurt zijn én dat er plaatsen zijn waar je zelfs nog nooit bent geweest. Plan je fietsroutes eenvoudig zelf via Google Maps!

Geef je tuin of balkon een make-over

Maak van je tuin of balkon een klein paradijsje. Werken in de tuin is zeer ontspannend en tegelijkertijd verbrand je behoorlijk wat energie! En natuurlijk ga je op de fiets om in het tuincentrum wat plantjes te halen. Krijg je niet alles mee? Dan fiets je gewoon twee keer op en neer. Dubbel winst!

Zoek leuke outdoor activiteiten

De lente leent zich ervoor om naar buiten te gaan. Je kunt gaan skaten, wandelen, kanoën, of bijvoorbeeld gewoon thuis voor de deur een potje frisbeeën of badmintonnen. Kortom genoeg leuke actieve bezigheden die je in de frisse lucht kunt doen. En natuurlijk neem je de fiets naar je wandel-, skate-, of kanostartpunt.

Je fiets is je grootste vriend

Jouw fiets is echt een ijzersterke partner wanneer je meer wilt bewegen in de lente. Waar je ook naartoe wilt gaan en om welke reden dan ook, als je ervoor kiest om te fietsen in plaats van in de auto te stappen, levert je dat pure winst. Voor je gezondheid, je figuur, je portemonnee én het milieu!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *