Glutenvrije pasta ovenschotel

Wat schaft de pot… of de koelkast? Hebben we nog glutenvrij?

Eigenlijk wilde ik vanavond een pasta-roerbakschotel maken, maar toen ik in de koelkast ging kijken, kwam er toch een ander idee boven. Het werd een ovenschotel, een hele simpele maar wel een ontzettend lekkere. Je krijgt er ook nog een goede portie groenten mee binnen, dat is altijd mooi meegenomen, toch?

Wat heb je nodig voor 2 a 3 personen?

  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram champignons
  • 75 gram ham/kip/kalkoen (wat je lekker vindt!)
  • Boursin Cuisine (ik ging voor de light variant)
  • Kookroom (bv Finesse)
  • Glutenvrije pasta (ik gebruikte Macaroni)
  • geraspte kaas

Hoe maak je dit gerecht?

Neem een grote pan en doe hier je spinazie in. Laat deze slinken en giet daarna het overtollige vocht af in een vergiet. Ondertussen snij je de champignons klein en bak je deze in de pan. Voeg de gesnipperde ham toe en laat dit even samen bakken.

Ondertussen kook je je pasta in een steelpan beetgaar. Bij de ham en champignons voeg je de uitgelekte spiniazie weer toe.

image

Vervolgens voeg je er 3/4 van het bakje boursin cuisine en +_ 60 ml kookroom aan toe. Laat dit geheel eventjes doorkoken. Neem een ovenschaal en leg hier eerst een laagje groenten-boursin mengen in, daarna voeg je de pasta toe en je sluit af met het resterende gedeelte van het groenten boursin mengsel. Sluit het af met een laagje geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak hem in +- 25 minuten af op 180 graden (tot de bovenkant een mooie kleur heeft!).

Om te watertanden!

Liefs, Inge

image

1 reactie op “Glutenvrije pasta ovenschotel”

  1. mevr.J.van der Vlugt

    een vraag: klein of groot bakje Bour Cuisine?Wil het recept maken msar de hoeveelheden zijn niet helemaal duidelijk. Ook macaroni hoeveel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *