Glutenvrij quinoa brood (vegan!)

Dit recept voor glutenvrij quinoa brood is erg eenvoudig om uit te voeren. Quinoa brood is een geweldig alternatief voor het winkelbrood waarin (meestal) onnodige en soms zelfs schadelijke ingrediënten voor ons lichaam zitten. Quinoa brood is ook glutenvrij en is 100% plantaardig.

Bewaar het quinoa brood verpakt in keukenpapier of in een broodzak. Het is minstens drie dagen houdbaar. Je kunt dit brood trouwens prima roosteren in een broodtoaster.

Ingrediënten glutenvrij quinoa brood (12 sneetjes)

  • 250 gram quinoa
  • 500 ml water
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 100 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 50 ml olijfolie
  • 10 g bakpoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel agave siroop (of honing)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (verwarmingsmodus boven en onder).
  2. Bedek het chia zaad met 100 ml water. Laat staan gedurende 25-30 minuten totdat het gel wordt.
  3. Kook de quinoa in 500 ml water met 1 theelepel zout gedurende 15-17 minuten of totdat de quinoa al het water heeft geabsorbeerd.
  4. Doe de quinoa, chia gel, olie, bakpoeder, azijn en honing in een keukenmachine. Laat de keukenmachine even kort draaien totdat alles goed gemengd is. Je kunt de ingrediënten ook handmatig mengen. Zorg wel dat je het mengen echt goed doet. Je moet een dikke deeg krijgen wat op “pap” lijkt.
  5. De de “pap” in een ovenschaal. Ik gebruik meestal een rechthoekige siliconenvorm. Het is handig omdat je het brood er later makkelijk uit kunt halen. Plaats de pap met de vorm in de oven en bak het brood gedurende een uur.
  6. Laat het quinoa brood goed afkoelen. Het zal wel een tijdje duren, ongeveer een uur. Wees geduldig! Het is belangrijk om het quinoa brood goed af te laten koelen voordat je de sneetjes afsnijdt.

Heb je zelf een lekker glutenvrij of vegan recept voor brood, deel het dan gerust in de comments. Ik krijg zelf veel vragen voor meer recepten dus je helpt er andere liefhebbers mee!

snack met radijs

Zoete radijs chips (met radijs uit eigen tuin!)

Moestuinieren, de boerin in mezelf vinden… Sinds enkele jaren heb ik een moestuin. Elk jaar wordt mijn oogst wat uitgebreider en ingewikkelder. Dit jaar is ...

Hoeveel water per dag drinken?

Alhoewel het belangrijk is om elke dag genoeg water te drinken, drinkt het merendeel van de Nederlanders niet genoeg. Terwijl de helft van de mensen ...

Glutenvrije muffin met appel & avocado!

Glutenvrije muffin met appel & avocado, glutenvrij! Deze lekkere goed vullende muffins zijn gemaakt van rijstmeel, kikkererwtenmeel en amandelmeel. Ik heb er appeltjes doorheen gedaan ...

1 gedachte over “Glutenvrij quinoa brood (vegan!)”

Laat een antwoord achter aan Riny Boot Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *