Superfoods als onderdeel van gezonde voeding?

Als je intensief bezig bent met gezond eten, kom je uiteindelijk ook terecht bij de vele superfoods die tegenwoordig te krijgen zijn. Wat meteen opvalt: ze zijn stuk voor stuk behoorlijk prijzig, dus wie aan deze trend wil meedoen, is aardig wat geld kwijt. Maar het belangrijkste is: werken superfoods ook? En zijn ze eigenlijk wel lekker?

Zijn superfoods gezond? En zijn superfoods eigenlijk wel lekker?

Die laatste vraag is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik heb er inmiddels heel wat uitgeprobeerd en zowel los gegeten als in bv. yoghurt of smoothies gedaan. Voorlopige conclusie? Incabessen, gojibessen en macapoeder vind ik lekker, bijenpollen en tarwegras ronduit vies (maar in kleine hoeveelheden best te doen in havermout) en chiazaadjes en hennepzaad begrijp ik niet zo goed. Het smaakt naar niets en als ik het ergens bij gooi is het meer onder de noemer ’baat het niet, dan schaadt het niet’.

En of het werkt? Heel eerlijk? Geen idee. Als alleenstaande moeder met twee kinderen en een meer dan fulltime baan grijp je op een gegeven moment naar alles om je weer wat fitter en energieker te voelen. Dus ook naar superfoods. De enige superfood die tot nu toe echt verschil lijkt te maken is een vrij dure pot met poeder die Greens for Life heet. Behoorlijk prijzig, maar sinds ik er elke ochtend een shotje (gewoon wat oplossen in warm water) van neem, lijk ik me wat uitgeruster te voelen. Maar dat kan natuurlijk ook te maken hebben met mijn hernieuwde voornemen om de wijn een tijdje helemaal te laten staan.

Of superfoods werken, kan ik niet garanderen. Maar zeker is wel dat het een psychologisch effect heeft. Doordat ik zoveel gezonds in mijn lijf gooi, moet het haast wel beter met me gaan. En dus voel ik me ook wat beter. Denk ik.

Diep van binnen vermoed ik dat je met goede nachtrust, ruim voldoende groente en fruit, gezonde, zelfgemaakte ontbijtjes en een alcoholvrij bestaan al een heel eind komt in het leven. Maar voor wie zich echt nooit goed uitgerust voelt (zoals ik) is het een fijn gevoel om er nog wat extra brandstof in te gooien. Dus die superfoods blijf ik voorlopig wel eten.

Bron: Hanneke en Janneke gaan groen, Holland Media Combinatie

 

superfoods voor senioren

Superfoods voor senioren

Spirulina voor senioren Spirulina is gemaakt van zoetwateralgen uit de Californische woestijn in Amerika. Deze zoetwateralg is rijk aan vitamines B1, B2, B3, ijzer, magnesium, mangaan ...

5 redenen om te gaan crosstrainen

Vraag een willekeurig iemand op straat om 3 fitnessapparaten te noemen en de kans is groot dat de crosstrainer, al dan niet op 1, hiertussen ...
infraroodscreening

Wat is infraroodscreening?

Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde, beschreef al enkele eeuwen geleden dat indien er een temperatuurverschil in het menselijk lichaam, lokaal of algeheel, geconstateerd ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *