8 Manieren om je gezonde gewoonten vol te houden

Het is bijna weer het begin van een nieuw jaar, wat betekent dat het tijd is voor nieuwe voornemens! Of je nu gezonder wilt gaan eten of eindelijk in vorm wilt komen, voornemens zijn een geweldige manier om positieve veranderingen in je leven aan te brengen.

Maar laten we eerlijk zijn, voornemens kunnen moeilijk vol te houden zijn. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met acht manieren om je te helpen, je voornemens om te zetten in gezonde gewoonten die het hele jaar zullen standhouden.

Programmeer je mindset

Verandering is nooit gemakkelijk, maar het kan makkelijker worden als je jezelf de juiste motivatie geeft. Het enige wat nodig is, is je mantra verschuiven van “Ik kan dit niet” naar “Ik wil dit doen” en sterker staan in het beheersen van je acties.

Het klinkt misschien cliché, maar de effectiviteit ervan is keer op keer bewezen: positiviteit brengt succes! Geloof in jezelf en programmeer jezelf met het idee dat “ik het kan” en je zult binnen de kortste keren controle krijgen over blijvende veranderingen voor een gezondere levensstijl. Maak geen excuses; houd je mindset gewoon positief en zie jezelf transformeren!

Start klein

Vaak gaat het mis omdat we te hard van stapel lopen. En we willen nu direct resultaten. Voornemens zijn (op lange termijn) moeilijk vol te houden. Als je je gezonde gewoonten wilt verbeteren, probeer dan niet gelijk je voeding volledig om te gooien of elke ochtend om 6 uur een intensieve training te volgen – laten we eerlijk zijn dat zal niet lang duren!

Begin in plaats daarvan met kleine stapjes; voeg een of twee gezonde maaltijden per week toe en verhoog langzaam de intensiteit van de lichaamsbeweging totdat je uiteindelijk een nieuwe, regelmatige routine maakt.

Het zien van meetbare resultaten is de sleutel om die veranderingen op koers te houden – streef naar een meetbare prestatieverbetering elke dag!

Stel realistische doelen

Het is altijd belangrijk om realistische doelen voor jezelf te stellen als het gaat om het maken van gezonde voornemens. Stel haalbare individuele doelen die misschien schijnbaar klein zijn, zoals een kilo afvallen in plaats van jezelf te dwingen een onrealistisch verlies van tien kilo te beloven. Als je een kleiner doel voltooit, geeft dat je de motivatie en het vertrouwen die je op het spoor houden om je uiteindelijke doel te bereiken.

Door meetbare actie te ondernemen bouw je de basis voor succes en voorkom je dat ontmoediging de geest ervan weerhoudt door te gaan met zijn inspanningen. Het opdelen van grote geassocieerde uitdagingen in gemakkelijk haalbare taken kan dit proces veel

gemakkelijker maken, vooral als het tijdens kleine prestaties is dat grotere successen eerder worden gezaaid.

Doe het samen

Het mooiste zou zijn als je hele familie zich op zinvolle manieren bij je kan aansluiten, om elkaar te helpen motiveren en aanmoedigen. Maar als dat niet mogelijk is, kan het maken van een steunsysteem van vrienden en familie een ongelooflijke bron van kracht bieden. Of het nu gaat om het aanmelden voor een gezamenlijk sportschoollidmaatschap met een vriend of een groepskookles met je echtgenoot of ouder, iemand aan je zijde hebben die het begrijpt kan de veranderingen die je probeert te bereiken veel gemakkelijker maken en natuurlijk een extra motivatieboost geven. Als je deze stappen samen onderneemt, zul je blijvend succes boeken en een leukere reis hebben!

Gebruik allerlei tools

Technologie kan een ongelooflijk hulpmiddel zijn om je te helpen gemotiveerd te blijven en je doelen te bereiken. Er is een schat aan handige apps en websites die je informatie kunnen geven over een gezonde levensstijl, zodat je er zelf niet naar hoeft te zoeken. Gezonder eten is gemakkelijker met software voor het bijhouden van voedsel om calorieën bij te houden, en je kunt gebruikmaken van fitness tracker apps of stappentellers om de hoeveelheid lichaamsbeweging die je doet te meten. In plaats van te vertrouwen op wilskracht alleen, profiteer van alle hulpmiddelen die je tot je beschikking hebt en gebruik technologie als een manier om je doelen te bereiken!

Doe het voor jezelf

Eet je gezond, mediteer je en sport je omdat dat het beste is voor je lichaam, of doe je het om jezelf te vergelijken met anderen en bij te blijven met wat trendy is? Doe het voor jezelf en voor niemand anders.

Voordat je besluit om een levensstijl te veranderen, vraag jezelf af waarom. Doe wat eerlijke zelfreflectie en wees er zeker van dat dit iets is dat in je leven past zonder te benauwend te zijn of aan te voelen als een onbereikbaar doel. Doe wat goed voelt voor jou, van binnen en van buiten – zorg voor jezelf op de manier die zinvol is voor jouw leven, niet dat van iemand anders.

Stel je open voor anderen

Gewoonten creëren is inderdaad een moeilijke onderneming, en als het niet lijkt te lukken, moet je een stap terug doen en de blinde vlek in je leven onderzoeken – datgene waarvan je je niet bewust bent, maar wat je succes in de weg staat. Vraag jezelf af of je hulp zoekt bij je omgeving, voortdurend excuses bedenkt waarom het niet lukt, jezelf ervan overtuigt dat bepaalde gewoonten niet haalbaar zijn vanwege een laag zelfbeeld of gewoon niet uit je comfortzone stapt.

Overweeg om deze problemen uit te spreken met iemand die je kent en vertrouwt, zoals je partner, familielid of vriend die constructief advies kan geven over gebieden die verbetering behoeven. Stel de vraag “Wat zien zij wat ik niet ziet?”. Dit kan helpen je blinde vlekken gemakkelijker te identificeren waardoor je met meer succes kunt proberen levenslange gewoonten te creëren.

Wees niet te streng voor jezelf

Blijf lief voor jezelf als je moeite hebt om je gezonde voornemens vol te houden. Begin jezelf niet te straffen voor een ongezonde maaltijd of het missen van een training; kijk in plaats daarvan vooruit naar de volgende dag als een kans om weer op het goede spoor te komen en je goede gewoonten te hervatten.

Gewoonten hebben enige tijd nodig om zich te ontwikkelen, dus blijf mild en liefdevol voor jezelf terwijl je werkt aan het vormen van positief gedrag. Vergeet niet jezelf regelmatig een applaus te geven voor alle kleine successen die op je pad komen! Wees niet te streng voor jezelf, er is altijd morgen nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *