Spirulina inspiratie: gezichtsmasker recept!

Voordat de ‘superfood hype’ begon was Spirulina al een veelgebruikt supplement ter ondersteuning van een optimale gezondheid. In deze blog zetten we de voordelen nog eens voor je op een rij én vind je een DIY recept voor een een gezichtsmasker.

Wat, Waar, Hoe?

Spirulina is gemaakt van zoetwater algen uit de Californische woestijn in Amerika. Deze zoetwateralg is rijk aan vitamines B1, B2, B3, omga-3-vetzuren, ijzer, magnesium, mangaan en zink. Veder is spirulina een van de rijkste bronnen van proteinen. Het eiwitgehalte is ongeveer 60-70%. Daarnaast bevat spirulina alle essentiële aminozuren die het immuunsysteem versterken en ondersteunen.

Spirulina heeft een leverbeschermende werking en is een sterk anti-oxidant. De anti-oxidatieve werking draagt bij aan de bescherming van de lichaamscellen. Anti-oxidanten hebben ook een anti-age effect. Spirulina is rijk aan bladgroen wat ontgiftende eigenschappen heeft en daarbij ook alkaliserend voor het lichaam is. Voor de huid is spirulina zuiverend, zie onderstaand een recept voor een DIY gezichtsmasker.

De zoetwateralg is verkrijgbaar in poeder of pilvorm. Dagelijks een kleine hoeveelheid spirulina toevoegen aan je voeding (bijvoorbeeld in je smoothie of groente/fruitsap) zorgt ervoor dat je eventuele vitamine- en mineralentekorten aanvult op een natuurlijke manier.

RECEPT “Gezichtsmasker”

1 ½ tl Spirulina poeder, beetje warm water en 1 tl kokosolie

Meng de spirulina poeder (3 capsules openen en poeder gebruiken) met een beetje warm water, roer dan de kokosolie erdoorheen. Reinig eerst je gezicht met een 100% natuurlijke gezichtsreiniger, breng dan het masker aan op het gezicht en laat dit 15 minuten inwerken. Neem even een kwartiertje de tijd voor jezelf, Je voeten in een voetenbad met magnesiumvlokken geeft nóg meer ontspanning en een wellness gevoel at home! Verwijder het masker met vochtige warme washand of gastendoekje en breng reinigingslotion en je puur natuurlijke dag- of nachtverzorging aan.

Geniet van je gezichtsmasker en voetenbad! Ontspanning is dé remedie voor een goede weerstand.

Groene groet,

Danielle Ooteman – Team Fitplein

Holistisch huidspecialist & voedingsdeskundige

 

https://www.superfoodmarkt.nl/spirulina-pacifica-tabletten-250-gram.html?search_query=naturea&results=8

https://www.superfoodmarkt.nl/magnesium-vlokken.html?search_query=naturea&results=8

https://www.superfoodmarkt.nl/kokosnootolie-aman-prana.html

https://www.superfoodmarkt.nl/bio-gezichtsreiniger-earthline.html

https://www.superfoodmarkt.nl/earthline-vitamine-e-gezichtslotion.html

https://www.superfoodmarkt.nl/earthline-vitamine-e-dag-en-nacht-creme.html

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *