Welke appel is gezond?

Welke appel is de betere soort voor je gezondheid?

Er zijn appelrassoorten die de dokter beter op een afstand houden dan andere rassen. 2 bestanddelen van appels welke belangrijk lijken voor de ondersteuning van onze gezondheid zijn de flavonoiden en de fenolen. Het gehalte van deze kan per appelras behoorlijk verschillen!

Volgens een onderzoek van de Cornell Universiteit (NY) bevat het Fuji appelras de meeste flavonoiden en fenolen met daarachter de Red Delicious en de Gala appelsoort.

Deze onderzoekers ontdekten ook dat de antioxidante werking per appelras kan verschillen en dit verband vooral bestaat in relatie met het gehalte aan fenolen. Oftewel lijken appelsoorten met meer fenolen ook een sterkere antioxidante werking te hebben.

Uit Europees onderzoek (Duitsland) onder dertig rassen is de Jonagold appel als de betere appel voor het leveren van antioxidanten komen bovendrijven.

Een appel per dag dus houdt de dokter op afstand!

Bronnen

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Medisch Dossier en wordt in Nederland uitgegeven sinds januari 1999. Medisch Dossier is de Nederlandse uitgave van het blad What Doctors Don’t Tell You van journaliste Lynne Mc Taggart (schrijfster van onder meer de bestsellers ‘Het Veld’ en ‘Het Intentie Experiment’). Alle informatie in Medisch Dossier is gebaseerd op toonaangevende medische vaktijdschriften en gebaseerd op gevestigd, wetenschappelijk onderzoek en biedt bijna elke maand onafhankelijke medische informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *