Paleo granola yoghurt, ik hoor je denken ‘is dat wel paleo?’. Zelf ben ik niet zo’n strikte paleo-er, maar als jij wel zo’n strikte bent, dan moet je zeker verder lezen: Vanaf nu eet jij weer yoghurt!
Paleo Granola Yoghurt – Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
- sap van 1/2 citroen
- 2 theelepels arrowrootmeel (3 theelepels voor dikkere yoghurt)
- 3 eetlepels Planet Organic Paleo Granola Chocolate Bliss
- 1/2 banaan in plakjes
- 1 handje blauwe bessen
Paleo Granola Yoghurt – Bereiding
Basisrecept paleo yoghurt
- Voeg de kokosmelk, citroensap en arrowrootmeel in een pan en zet op middelhoog vuur
- Blijf roeren totdat het mengsel begint te binden en dikker wordt
- Als het mengsel dik genoeg is, zet je het vuur uit en laat je het even afkoelen
- Zet in de koelkast gedurende 30 tot 45 minuten om goed af te koelen
Afmaken van de paleo granola yoghurt
Op alleen ‘yoghurt’ kun je natuurlijk niet leven. Maak je yoghurt af met 3 eetlepels paleo granola, 1/2 banaan in plakjes en een handje blauwe bessen. Eet smakelijk!
Paleo Granola Yoghurt variaties
Met dit basis yoghurt recept kun je eindeloos variëren. Gebruik verschillende smaken paleo granola en verschillende soorten fruit voor telkens nieuwe smaaksensaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van Tropical Twist granola met cranberries? Overheerlijk!
fotocredit: www.tastespotting.com
Wat is arrowrootmeel?
Arrowrootmeel, of pijlwortel, is een grote plant uit het geslacht van de Maranta en komt veel voor in regenwouden. Arrowroot wordt als naam gebruikt voor het zeer gemakkelijk verteerbare zetmeel uit de wortelstokken. Zetmeel fungeert als natuurlijk bindmiddel in diverse gerechten. Arrowrootmeel staat al tijden standaard in mijn keukenkast, het heeft een prettige structuur en klontert niet.
2 reacties op “Paleo Granola Yoghurt – een snelle glutenvrije, lactosevrije variant”
Hoi hoi, vraagje : hoe lang blijft deze yoghurt goed?
Hi Arjette, deze yoghurt kun je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Even doorroeren voor gebruik.