Onze favoriete zomerse selfcare activiteiten

Selfcare is heel belangrijk en wordt meestal vergeten of soms zelfs als egoïstisch beschouwd. Met selfcare ben je bewust acties en stappen aan het ondernemen om voor jezelf te zorgen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Selfcare activiteiten zijn gericht op het behouden van een gezonde balans in je leven, het verminderen van stress, het bevorderen van je welzijn en van een positieve relatie met jezelf. Wie kan dit niet gebruiken? Het gaat erom dat je jezelf op een gezonde manier prioriteit geeft en tijd en energie besteedt aan het verzorgen van je eigen behoeften. Met onze favoriete zomerse selfcare activiteiten werk je aan jezelf en voel je je helemaal happy. Dit gun je toch iedereen!?

Luieren in een hangmat

Hang een hangmat op en ga lekker een poosje luieren. Het is heerlijk om te schommelen, naar de lucht te staren, te genieten van het goudgele geluk aan de horizon en even helemaal niets te doen. Wist je dat niets doen juist heel goed voor je is? Het geeft ruimte in je hoofd en hart en laat je zijn in het hier-en-nu. Geen stress, geen ruis, alleen maar jij en je hangmat. Wie doet je wat?

Heerlijke wandeling maken

Een heerlijke wandeling in de natuur doet iedereen goed! Je lichaam maakt tijdens het wandelen endorfine aan, waardoor je humeur verbetert, je stresslevel zakt en je je direct een ander mens voelt. Je kunt jezelf tijdens het wandelen opladen, zodat je daarna weer over voldoende energie beschikt om de dag aan te kunnen. Wandel jezelf sterk en happy!

Spa day at home

Na een fijne wandeling is er niets lekkerder dan een spa day at home te nemen. Hoe je dit doet? Neem een uitgebreid bad of stap lekker onder de douche. Pak je favoriete verzorgingsproducten erbij en verwen je huid met een kalmerend of ontspannen masker en smeer je lichaam na het bad/doucheritueel in met een bodylotion. En als je het ziet zitten, is een wisseldouche koud/warm een aanrader voor een extra verkwikkend gevoel.

Meditatie of yoga

Neem tijd voor jezelf om te mediteren en je geest tot rust te brengen. Dit kan je helpen om stress te verminderen en je innerlijke balans te herstellen. Een aantal ontspannende yoga-oefeningen om je geest en lichaam te kalmeren zijn ook een aanrader. Doe dit op een rustige plek in je huis of in de tuin. Er zijn diverse websites en apps te vinden die je hierbij kunnen helpen.

Boek lezen in de tuin

Een boek lezen in de tuin is in de zomer een heerlijke selfcare activiteit waar je blij van wordt. Althans, als je van lezen houdt natuurlijk. Kies een favoriet boek of stapel boeken en lees ze een voor een uit. Vind je het lezen van boeken lastig? Je kunt er echt aan werken/wennen wanneer je dit vaker doet. Las elke dag een momentje in voor een paar hoofdstukken, dan ben je binnen no-time gewend en door je boek heen.

Buiten koken

Ben je gek op koken en probeer je graag elke keer een nieuw recept uit? Dan is buiten koken ook echt iets voor jou! Dit kun je uiteraard op een barbecue doen, maar je kunt ook een vuurschaal kopen met een rooster erop. Koop specifieke pannen die je op direct vuur kunt plaatsen en je kunt heerlijk buiten kokkerellen in alle rust en met de fluitende volgens om je heen. Hoe lekker en relaxed klinkt dat?

Selfcare activiteiten zijn natuurlijk persoonlijk, dus kies activiteiten die aansluiten bij jouw behoeften en interesses. Voel je niet schuldig, maar neem de tijd om voor jezelf te zorgen en te genieten van deze rustige momenten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *