Kindervitamines: wat zijn vitamines voor kinderen?

Kindervitamines, wat hebben de kleintjes nodig? 

Er zijn vast meerdere vitamines & mineralen belangrijk voor kids, maar er springen er 3 uit; vitamine D, vitamine B en pro-biotica.

Vitamine D

Vitamine D blijft de allerbelangrijkste vitamine voor ons als mens. Vitamine D bouwt en ondersteunt het immuun- en afweersysteem. Verder is vitamine D belangrijk voor de ontwikkeling van de botten. Dit is natuurlijk heel belangrijk voor jonge kinderen. Ook is vitamine D belangrijk voor de opbouw van onze lichaamscellen. Kinderen zitten nog in de groei, dus dat is van groot belang.

Vitamine B

Vitamine B en dan met name B12 speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling en het gezond blijven van onze hersenen. Verder zijn de B-vitaminen bij zo goed alle fysieke processen in ons lichaam betrokken (direct of indirect). Het gaat dan over onder andere de spijsvertering, energieproductie, het zenuwstelsel en het groeiproces van ons lichaam.

Probiotica

Probiotica is de tegenhanger van anti-biotica. Dit krijgen kinderen vaak als ze langere tijd ziek zijn. Maar deze anti-biotica vernietigt de darmflora. Probiotica daarentegen heeft een positief effect op de darmen. Een goede en gezonde darmflora zorgt ervoor dat voedingsstoffen goed opgenomen worden door het lichaam. Voor kinderen heel belangrijk omdat zij juist vaker dan volwassenen ongezonde voeding tot zich nemen.

Multivitamine voor kinderen

Garden of Life heeft een speciale multivitamine voor kinderen ontwikkeld. Hierin zitten juist die vitamines en mineralen die met name kinderen hard nodig hebben. Kies voor het gemak en kies voor de multivitamine voor kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *