Gezonde chocosnack die ongezond smaakt!

EUREKA!

Ik ben al een tijdje op zoek naar een recept voor een tussendoortje (mét een beetje chocolade) wat toch goede voedingsstoffen levert voor je lijf, geen lege calorieën dus! Wat je eet, mag uiteraard lekker zijn, maar wel zo fijn als het ook nog iets doet voor je lijf en onder de noemer ‘gezond/verantwoord’ valt. Afgelopen weekend heb ik zitten experitmenteren in de keuken en daar is dit heerlijke chocosnackje uit voortgekomen. Als ik een keer zin heb in Mars, Snickers, Twix en al dat soort zaken, dan is dit de perfecte oplossing voor mij.

Wat heb je nodig voor 12 porties?

– 125 gram ongebrande en ongezouten noten (kies uit wat je lekker vindt, ik ging voor cashew, hazelnoot en amandel)

– 20 gram rijststroop (of een andere vloeibare zoetmaker)

– 1 eetlepel vanille-extract

– 100 gram gedroogde abrikozen

– 20 gram amandelpasta of pindakaas

– 60 gram extra pure chocolade (minimaal 70 %)

– klein handje kokosrasp

What to do?

Doe de noten samen met de rijststroop en het vanille extract in je keukenmachine en laat dit geheel draaien tot je een samenhangende massa hebt. Ik vind het persoonlijk lekker als je nootjes nog ‘korrelig’ blijven, zo geeft deze laag nog wat extra bite. Neem bv een cupcakevorm en verdeel het notenmengsel over de cupcakegaten. Druk goed aan met de bolle kant van je lepel.

82

Hierna doe je de abrikozen met de amandelpasta in je keukenmachine en laat dit draaien tot het een glad mengsel is. Deze laag doe je bovenop de notenlaag en druk je wederom goed aan met je lepel. Zet de cupcakevorm in de koelkast.

83

Ondertussen smelt je de chocolade ‘au bain marie’ (zet een steelpannetje met water op het vuur en hang hierin een kommetje met de chocolade tot hij gesmolten is).Neem je vorm uit de koelkast en verdeel de chocolade over alle stukjes. Tenslotte nog wat kokosrasp erover heen en klaar!

84

Laat ze even hard worden in de koelkast of vriezer en smullen maar. Daarna kun je ze het beste bewaren in de diepvries en neem je er steeds eentje uit als je daar zin in hebt.

Bon appétit!

8180

Bescherm je huid in de zon

Zorg ervoor dat je huid beschermd is tegen de zon

Het is volop zomer en vele van ons zitten het liefst zoveel mogelijk in de zon. Maar hoe bescherm je je huid tegen de zon? ...

Quinoasalade met paprika en witte kaas

Hoewel quinoa op graan lijkt, zijn het eigenlijk allemaal kleine zaadjes. Toch wordt het ook als een soort graan in de keuken gebruikt. Quinoa kan ...

Leer je Ayurveda Type Dosha kennen

Deze week staat het bepalen van je Dosha-type centraal in onze blog. Jolanda neemt je mee zodat jij kan vinden welke type je bent.

2 gedachten over “Gezonde chocosnack die ongezond smaakt!”

  1. Zoooo Inge, die zien er verrukkelijk uit!!!!!! Ik denk dat ik nu de hele dag trek heb op kantoor 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *