Sportvasten, is dat nu wel of niet doeltreffend?

Sporten en vasten?

Mijn vriendin kwam volledig in shape langs. What happened? Sportvasten… Oh ok, zei ik, niet wetende wat het precies was. Had wel zon vermoeden; iets met sport en weinig eten, maar toch.  Toen kwam mijn buurman met een bericht op facebook. Ben er even niet…. voor 10 dagen dan.. Ook sportvasten.

Wat is sportvasten?

Ik heb me gelijk verdiept in deze materie en zie dat het anders lijkt dan alle andere sapkuren en dieten. De combinatie sporten en vasten zou er voor zorgen dat je metabolisme verandert, met als doel vetverbranding i.p.v suikerverbranding. En dat zou op lange termijn gunstiger zijn. In 10 dagen krijg je een aangepast eetschema met supplementen. Er zijn 4 afbouwdagen, 3 vasten dagen en 3 opbouwdagen. En je sport iedere dag 20 minuten.

Eigenlijk vraag ik mezelf niet eens af of dit voor mij nu wel geschikt is. In de basis eet ik gewoon gezond, ik sport 2 keer per week. Heb energie voor 10. Dus valt er voor mij nog wat te verbeteren? Sinds een jaar let ik al goed op mijn voeding en koop ik superfoods ter ondersteuning. Misschien dat het daar door komt?

Direct starten met sportvasten!

Maar anyway, dan lees ik het doel van sportvasten en dan wil ik het.. gisteren… Want ja, het is 10 dagen en er zijn genoeg leuke dingen om het uit te stellen. Maar zo ben ik niet. Wat moet, dat moet gisteren.

Dus ik app een online coach of ik dinsdag kan beginnen. Nee helaas, geen supplementen voorradig. Dan maar naar de sportschool  vanavond.  Of de dame aan de balie wel even door kan geven aan de trainer dat ik echt morgen wil beginnen… Dat lukt. Morgenochtend om 8:30 heb ik een afspraak.

Laatste dag genieten van eten en drinken en dat doe ik ook. Ik neem een wijntje en eet nog wat ongezonds met de gedachte dat dit 10 dagen niet kan.

Ben heel benieuwd hoe het zal gaan en hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Tot morgen!!

Maureen

Feit of Fabel: wat weet jij over hoofdluis

het is weer tijd voor school en dat betekend ook dat het weer tijd is om op luizenjacht te gaan! Die jacht is natuurlijk een ...
paleo-prosciutto-frittata-muffin

Paleo frittata muffin, gewikkeld in prosciutto

Kennen jullie hem nog? De frittata, een typisch Italiaans gerecht! Oorspronkelijk is de frittata uit armoede ontstaan. Frittata werd gemaakt van alle groenten en pasta’s ...

ananas smoothie met gember

Heb jij de laatste tijd veel stress of het gevoel dat je lichaam gewoon op is? Met deze ananas smoothie kom jij er weer helemaal ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *