Phytoplankton, wat is het en wat doet het?

Ken jij deze superfood al? Phytoplankton is een zoutwateralg en een waar energiebommetje uit de zee. Geen enkel voedingsmiddel op aarde is zo krachtig en voedzaam als phytoplankton. Het is zeker de moeite waard om dit algje aan je dagelijkse voeding toe te voegen. Want meer heb je eigenlijk niet nodig.

Plankton was het allereerste voedsel op aarde en bevat maar liefst 60 bouwstenen. Het is goed voor 70% van de zuurstof op aarde. Stel je voor, zonder deze alg was er niet eens leven op aarde.

Wat zit er in phytoplankton?
Omdat phytoplankton zo een krachtig voedingsmiddel is, kan het veel voordelen hebben voor mensen die te maken hebben met verschillende aandoeningen. Maar ook als je nergens last van hebt, is deze superfood een geweldige voedingsbron voor je lichaam. Het bevat de vitamines A, B1, B2, B6, B8, C, D, E en K. En dat is nog niet alles. De alg bevat ook veel mineralen, zoals Zink, Calcium, Magnesium, Selenium, Ijzer, Zwavel, Kalium, Fosfor en essentiële vetzuren zoals Omega 3, Omega 6 en de vetzuren Omega 7 en Omega 8. En om het lijstje compleet te maken, zitten er ook verschillende aminozuren, spoorelementen, antioxidanten, pigmenten en enzymen in. Het is een hele mond vol, maar dan heb je ook wat.   

Voordelen van phytoplankton
Superfoods staan erom bekend dat het ontzettend rijke voedingsmiddelen zijn met tal van voordelen voor ons lichaam. Phytoplankton is zo’n beetje de koningin onder de superfoods. Het is één van de krachtigste superfoods op aarde. Je lichaam krijgt hiermee meer dan 100 levende, eetbare, organische voedingsstoffen binnen. Daardoor is je lichaam goed uitgebalanceerd en krijgt het alle bouwstoffen binnen die het nodig heeft. Dit heeft een positieve uitwerking op je lichaam:

  • Het reguleer je cholesterol en bloeddruk.
  • Het laat je fitter en levendiger voelen.
  • Het bevordert je hersenfunctie en je bent scherper van geest.
  • Het normaliseert je bloedsuikerspiegel.
  • Het draagt bij aan een gezond hart. 
  • Het vermindert stress.
  • Het zorgt voor een goede nachtrust.

100% opneembaar
Alles wat we eten breekt ons lichaam eerst af tot kleine stukjes eiwitten, vetten en glucose. Dit wordt in het lichaam omgezet tot kleine eenheden energie, nucleotiden genaamd. Het mooie van phytoplankton is dat het zelf deze nucleotiden bevat. Er hoeft daardoor geen voedsel verteerd te worden, en het geeft rechtstreeks energie. Phytoplankton is dan ook 100% opneembaar door het menselijk lichaam. Het geeft geen afvalstoffen omdat je lichaam alles van dit goedje kan gebruiken. Phytoplankton geeft je dus extra energie, maar zonder de nadelen van stimulerende middelen als een energiedrankje. En omdat het ook nog eens meer dan 100 essentiële voedingsstoffen bevat, hoef je geen andere voedingssupplementen meer te kopen. Je bent nog voordeliger uit ook!

Health junky, Fitplein blogger & communicatieadviseur

Mireille lived on Bonaire, the Netherlands Antilles, for more than two years. There she worked in marketing. Now back in the Netherlands, she is a communications advisor and regularly writes blogs for Fitplein. She likes to delve into a healthy lifestyle. “On Bonaire it was a challenge to exercise in that heat. My mountain bike was my best friend there in sport. Empty your head, be active and explore the island. Then take a dip in the Caribbean sea, cool off!

1 reactie op “Phytoplankton, wat is het en wat doet het?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *