Lood in je waterleidingen? Zo filter je jouw water!

Per dag hebben we zo’n 2 liter water nodig om goed te functioneren. Je wilt dan wel dat dit water 100% zuiver is, zodat je lichaam geen vervuilende stoffen binnenkrijgt. Wist je dat in Nederland het loodgehalte in kraanwater soms erg hoog kan zijn? Voorkom de inname van lood met de ZeroWater waterfilterkan.

De Gezondheidsraad liet onlangs weten dat sommige huishoudens in Nederland een te hoge blootstelling hebben aan lood via kraanwater. Oude woningen hebben soms nog loden waterleidingen. Maar ook in nieuwbouwwoningen komt de eerste maanden lood vrij uit nieuwe watermeters en kranen. Een te hoog gehalte aan lood uit kraanwater is vooral ongezond voor ongeborenen, zuigelingen en jonge kinderen en kan een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen. Let dus goed op bij het drinken van kraanwater!

ZeroWater to the rescue!
Om er zeker van te zijn dat je geen lood via kraanwater binnenkrijgt, drink je voortaan je kraanwater het best gefilterd uit de ZeroWater waterfilterkan. Doordat deze kan het lood uit het water filtert, kun je kraanwater prima blijven drinken. Zelfs als je in een woning woont met loden leidingen. Wel raadt de Gezondheidsraad met klem aan de loden leidingen te laten vervangen. Maar dit is niet zo één, twee, drie gebeurd. Daarom is de filterkan van ZeroWater dé perfecte oplossing. Daarnaast wordt ook nog eens kalk, fluoride, chloor en glysofaat uit het water gefilterd. ZeroWater zorgt ervoor dat je alleen 100% loodvrij en puur water binnenkrijgt.

Voordelen van water drinken
Je wist vast al dat het drinken van water veel voordelen heeft voor je fysieke en mentale gezondheid. De lijst is bijna oneindig. Daarom is het goed om voldoende water te blijven drinken. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Het is essentieel om ziektes te voorkomen en jezelf goed te voelen.
  • Het is een wondermiddel voor meer energie.
  • Het helpt afvalstoffen uit je lichaam af te voeren.
  • Het geeft je een hogere reactiesnelheid
  • Het helpt bij het afvallen.
  • Het vermindert je hongergevoel.

Drink je genoeg water?
Je herkent dit het makkelijkst aan de kleur van je urine. Deze hoort bijna kleurloos te zijn. Heb je donkere urine? Drink dan meer water. ’s Nachts krijg je bijvoorbeeld geen vocht binnen. Logisch, want je slaapt. Drink dan wel na het opstaan gelijk 1 tot 3 glazen water om het tekort aan vocht aan te vullen. Zeker weten dat je aan het einde van de dag voldoende water binnen hebt gekregen? Schaf dan direct de ZeroWater waterfilterkan aan! Drink de 1,7 liter waterkan elke dag leeg en je bent verzekerd van een voldoende waterinname. Ook nog eens 100% zuiver en loodvrij. Waar wacht je nog op? Je shopt de kan nu met 20% korting, dus wees er snel bij!

Health junky, Fitplein blogger & communicatieadviseur

Mireille lived on Bonaire, the Netherlands Antilles, for more than two years. There she worked in marketing. Now back in the Netherlands, she is a communications advisor and regularly writes blogs for Fitplein. She likes to delve into a healthy lifestyle. “On Bonaire it was a challenge to exercise in that heat. My mountain bike was my best friend there in sport. Empty your head, be active and explore the island. Then take a dip in the Caribbean sea, cool off!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *