Lood in je waterleidingen? Zo filter je jouw water!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Per dag hebben we zo’n 2 liter water nodig om goed te functioneren. Je wilt dan wel dat dit water 100% zuiver is, zodat je lichaam geen vervuilende stoffen binnenkrijgt. Wist je dat in Nederland het loodgehalte in kraanwater soms erg hoog kan zijn? Voorkom de inname van lood met de ZeroWater waterfilterkan.

De Gezondheidsraad liet onlangs weten dat sommige huishoudens in Nederland een te hoge blootstelling hebben aan lood via kraanwater. Oude woningen hebben soms nog loden waterleidingen. Maar ook in nieuwbouwwoningen komt de eerste maanden lood vrij uit nieuwe watermeters en kranen. Een te hoog gehalte aan lood uit kraanwater is vooral ongezond voor ongeborenen, zuigelingen en jonge kinderen en kan een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen. Let dus goed op bij het drinken van kraanwater!

ZeroWater to the rescue!
Om er zeker van te zijn dat je geen lood via kraanwater binnenkrijgt, drink je voortaan je kraanwater het best gefilterd uit de ZeroWater waterfilterkan. Doordat deze kan het lood uit het water filtert, kun je kraanwater prima blijven drinken. Zelfs als je in een woning woont met loden leidingen. Wel raadt de Gezondheidsraad met klem aan de loden leidingen te laten vervangen. Maar dit is niet zo één, twee, drie gebeurd. Daarom is de filterkan van ZeroWater dé perfecte oplossing. Daarnaast wordt ook nog eens kalk, fluoride, chloor en glysofaat uit het water gefilterd. ZeroWater zorgt ervoor dat je alleen 100% loodvrij en puur water binnenkrijgt.

Voordelen van water drinken
Je wist vast al dat het drinken van water veel voordelen heeft voor je fysieke en mentale gezondheid. De lijst is bijna oneindig. Daarom is het goed om voldoende water te blijven drinken. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Het is essentieel om ziektes te voorkomen en jezelf goed te voelen.
  • Het is een wondermiddel voor meer energie.
  • Het helpt afvalstoffen uit je lichaam af te voeren.
  • Het geeft je een hogere reactiesnelheid
  • Het helpt bij het afvallen.
  • Het vermindert je hongergevoel.

Drink je genoeg water?
Je herkent dit het makkelijkst aan de kleur van je urine. Deze hoort bijna kleurloos te zijn. Heb je donkere urine? Drink dan meer water. ’s Nachts krijg je bijvoorbeeld geen vocht binnen. Logisch, want je slaapt. Drink dan wel na het opstaan gelijk 1 tot 3 glazen water om het tekort aan vocht aan te vullen. Zeker weten dat je aan het einde van de dag voldoende water binnen hebt gekregen? Schaf dan direct de ZeroWater waterfilterkan aan! Drink de 1,7 liter waterkan elke dag leeg en je bent verzekerd van een voldoende waterinname. Ook nog eens 100% zuiver en loodvrij. Waar wacht je nog op? Je shopt de kan nu met 20% korting, dus wees er snel bij!

Health junky, Fitplein blogger & communicatieadviseur

Ruim twee jaar lang woonde Mireille op Bonaire, de Nederlandse Antillen. Daar werkte ze in de marketing. Nu, terug in Nederland, is ze communicatieadviseur en schrijft regelmatig blogs voor Fitplein. Ze verdiept zich graag in een gezonde levensstijl. “Op Bonaire was het een uitdaging om te sporten in die hitte. Mijn mountainbike was daar op sportief vlak mijn beste vriend. Je hoofd leegmaken, actief bezig zijn én het eiland verkennen. Om vervolgens een duik in de Caribische zee te nemen, heerlijk afkoelen!”