7 tips om ‘gezond’ sushi te eten

Lekker samen in Eindhoven sushi eten: het kan heerlijk zijn! Voor velen is een avondje sushi eten dan ook de ultieme vorm van ontspanning. Maar hoe kun je deze maaltijd nu zo gezond mogelijk houden en waar let je op bij het eten? We hebben een aantal handige weetjes voor je op een rijtje gezet.

1. Vervang vette vis

Hoewel vis als zalm ontzettend lekker is in een sushi rol, is dit een vrij vette vis. Om het sushi eten wat gezonder te maken zou je deze dan ook af en toe eens kunnen vervangen voor minder vette vissen zoals bijvoorbeeld makreel. Wil je het helemaal goed aanpakken? Kies dan voor sushi met garnaaltjes: deze bevatten namelijk 0 procent vet!

2. Kijk naar overige ingrediënten

Hoewel sauzen en tempura ontzettend lekker zijn, bevatten dit soort ingrediënten wel onnodig veel calorieën en vetten. Wil je de sushi dus lekker gezond houden, dan kun je dit soort ingrediënten beter mijden en lekker bij de garnaaltjes en komkommer blijven!

3. Ga voor groenten

Hoewel ook de groenterolletjes calorieën bevatten, kun je jezelf waarschijnlijk wel voorstellen dat deze beduidend lager zijn dan wanneer je een sushi rol met vette vis zoals zalm eet. Je kunt je sushi liefde dan af en toe ook gerust afwisselen met een ‘groenten dag’! Vergeet ook andere ingrediënten zoals avocado niet: een perfecte bron van goede vetten!

4. Gebruik bruine rijst

Wanneer je zelf sushi maakt is het natuurlijk ontzettend makkelijk om voor de meest gezonde ingrediënten te kiezen. Maar ook in het restaurant is dit zeker niet onmogelijk. Vraag de chef bijvoorbeeld of hij bruine rijst wilt gebruiken in plaats van de standaard witte rijst. Zo krijg je meer vezels binnen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een plankje tonijn sashimi te bestellen: zo komt er helemaal geen rijst op je bordje!

5. Sushi met nori

Nori, het zwarte zeewiervel om de sushi, blijkt de bloeddruk te kunnen verlagen en de hartgezondheid te verbeteren. Daarnaast is het aantal calorieën ontzettend laag en zitten er allerlei gezonde voedingsstoffen in zoals vitamine C en jodium.

6. Gezonde toevoegingen

Eet lekker veel wasabi, gember en zoutarme sojasaus bij je sushi: deze ingrediënten zijn namelijk super gezond en doen je lichaam goed!

7. Teveel is nooit goed

Zoals met alles is het teveel eten van bepaalde ingrediënten natuurlijk nooit goed: eet dus ook sushi met mate. Probeer haai en zwaardvis te laten staan en ps op met teveel garnaal, meerval en zalm. Sommige soorten vis bevatten nu eenmaal veel kwik; en dat is natuurlijk niet goed voor de gezondheid.

Wat is jouw favoriete gezonde sushi gerecht?

Bij Fitplein is het mogelijk om een gastblog te schrijven en te publiceren op ons platform. Door deze gastblogs te publiceren is het voor ons mogelijk om jou als lezer te informeren over onderwerpen waar ons team niet zo in thuis is. Zou je zelf eens een gastblog willen schrijven neem dan vooral contact met ons op!

Europees parlement stemt over hormoonverstorende stoffen!

HEEFT JOUW TANDPASTA, HAARDROGER, TOMATEN IN BLIK HORMOONVERSTORENDE STOFFEN? Het Europees Parlement heeft 4 oktober j.l. gestemd over de criteria die bepalen wat een chemische ...
paleo recept gevulde paprika

Paleo recept: gevulde paprika’s

Dit paleo recept voor gevulde paprika’s is niet alleen paleo, maar ook glutenvrij en zuivelvrij. Bovendien is het geschikt voor vegetariërs. Ingrediënten gevulde paprika’s 2 ...

Semi-paleo weekend

Zo, de proloog (want maar 1 dagje) van de januari Paleo challenge, vrijdag 2 januari, goed doorgekomen. Het was nog vakantie, wat later op, lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *