Een salade met venkel, selderij en druiven

Helemaal groen is deze gezonde venkel selderij salade niet, maar het grootste deel wel. Een paar ingrediënten die qua smaak met elkaar kunnen wedijveren: druiven, venkel, selderij. Het goede is dat deze groentes elkaar versterken zodat er een heerlijke smaakexplosie ontstaat. Lekker gezond, inclusief selderij, de enige groente waarvan bewezen is dat het negatieve calorieën levert. Dat wil zeggen: het verteren van selderij kost meer energie dan dat de selderij aan calorieën oplevert. Uitstekend voor degenen die op hun gewicht willen letten, en ook nog paleoproof en glutenvrij.

Ingrediënten venkel selderij salade:

  • 2 eetlepels fijne olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • half eetlepeltje venkelzaad
  • mespuntje fijn zout
  • snufje peper naar smaak
  • 2 bakjes druiven, bij voorkeur pitloos, en het is aardig om twee verschillende kleuren te gebruiken, druiven halveren
  • een knol gewassen venkel (dunne plakken)
  • 3 stengels selderij, gewassen, in dunne plakken gesneden
  • 4 sjalotjes, gepeld en in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels amandelschaafsel

Bereiding: neem een grote slabak of slaschaal. Doe er de olijfolie en de azijn in. Voeg de druiven toe met de venkel, de selderij en het venkelzaad. Even flink roeren. Als het goed geroerd en gemixt is, de amandelen strooien. Koel serveren.

ananas smoothie met gember

Heb jij de laatste tijd veel stress of het gevoel dat je lichaam gewoon op is? Met deze ananas smoothie kom jij er weer helemaal ...

Recept sinaasappel selderij smoothie tegen slapeloosheid

Wie ligt er wel eens te draaien en te woelen, wachtend op de slaap die niet komen wil? Bijvoorbeeld door de start van nieuwe ervaringen, ...

Herfst staat voor verandering, 5 manieren om dit seizoen optimaal te gebruiken

De blaadjes aan de bomen kleuren rood, geel en bruin, het wordt steeds weer iets kouder, en de pumpkin spice lattes zijn intussen in elke ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *