De zomer is helaas al weer afgelopen. Met deze frisse salade houd je het zomergevoel nog even vast. In een vorig artikel maakte ik al een salade met botersla, maar eigenlijk is ijsbergsla altijd mijn all time favourite, omdat het zo lekker fris is. Zie hier een supersimpel en gezond recept voor een salade.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 200 gram ijsbergsla
- Halve komkommer
- 2 tomaten
- 4 zongedroogde tomaten
- Provençaalse kruiden
- Peper en zout
- 45 gram pittige hummus
- Olijfolie
De bereiding
- Het is eigenlijk te simpel. Doe de ijsbergsla in een middelgrote bak.
- Snijd de komkommer en tomaat in kleine stukken en doe dit ook in de bak.
- Snijd de zongedroogde tomaat in nog kleinere stukken. Deze maakt de salade wat zouter er geeft wat meer smaak.
- Voeg ook de pittige hummus toe en meng dit erdoorheen. Natuurlijk kun je ook normale hummus gebruiken, maar een spicy hummus maakt het wat interessanter.
- Strooi wat Provençaalse kruiden over de salade en voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg ten slotte een scheutje olijfolie toe en meng het geheel nog een keer.
Eet smakelijk!