Romige banaan- boekweit pap

Banaan, fruit, boekweit, een voortreffelijke combi om de dag mee te starten. Romige banaan- boekweit pap, vol energie, vitamines, kortom alles wat je lichaam nodig heeft, zeker aan het begin van de dag, of het nu weekend is, vakantie, of een gewone werkdag.

 Ingrediënten romige banaan- boekweit pap:

  • Een kop boekweitmeel ;
  • Twee koppen amandelmelk;
  • Een kop water ;
  • Twee rijpe bananen, geprakt of in plakjes gesneden ;
  • Een eetlepel Manuka honing ;
  • Twee theelepeltjes kaneel ;
  • Als topping: aardbeien, frambozen of bessen naar keuze.

Eventueel, naar keuze of smaak: een eetlepel amandelboter (ook wel: amandelpasta genoemd) of een eetlepel baobab poeder.

Bereiding:

Verhit een pannetje water en kook het boekweitmeel. Voeg na een paar minuten kooktijd de banaan, de honing en de kaneel toe. Als al het water is opgenomen door de ingrediënten voeg dan een kop amandelmelk toe. Goed roeren. Voeg vervolgens de tweede kop amandelmelk voorzichtig toe, maar niet zoveel dat het mengsel gaat druipen van het vocht. Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken. Blijf rustig roeren. Nu het mengsel gereed is, kan je eventueel de amandelpasta en/of het baobab poeder toevoegen. Nogmaals roeren, en het mengsel is klaar. Opscheppen in een schaaltje, warm eten, en toppen met het fruit naar keuze. Eet lekker!

weerstand verhogen met voeding

Weerstand verhogen: 10 beste vitamines en mineralen

Wij willen niet ziek worden! Je weerstand verhogen is hiervoor de beste oplossing. Daarom hier de tien belangrijkste vitamines en mineralen die bijdragen aan je weerstand ...

Ochtendrituelen: hoe start ik het beste mijn dag?

Na elke nachtrust volgt de kans om de komende dag weer gereset te starten. Dat is zo makkelijk nog niet, aangezien de meesten van ons ...
rode bieten smoothie

Rode bieten smoothie met een stevige bite

Deze rode bieten smoothie zit vol met natuurlijke vitamines en mineralen, een feestelijk aandoend kleurtje. Een frisse smaak, een stevige bite, alles voor de lekkere ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *