Recept voor een salade bij de barbecue

De zomer is aangebroken en de temperatuur stijgt. Op dit soort warme dagen is een verfrissende salade altijd een goed idee. Deze salade is bedoeld voor bij een barbecue. He eten bij een barbecue is namelijk best wel zwaar en een lichte salade is dan een goede afwisseling.

Ik ben snel geneigd om wat ijsbergsla, komkommer en tomaat bij elkaar te gooien en klaar is kees, maar deze salade is net wat anders. Het is een combinatie van warme en koude ingrediënten.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram botersla
  • Halve courgette
  • Hele paprika
  • Klein blikje kikkererwten
  • Kipkruiden
  • Provençaalse kruiden
  • Peper
  • Olijfolie
  • Eventueel: feta

De bereiding

  1. Bereid de kikkererwten op de volgende manier: Spoel de kikkererwten af met stromend water en giet ze vervolgens af. Dep af met een stuk keukenpapier of een doek. Strooi wat kipkruiden en peper over de kikkererwten heen en leg ze vervolgens 20 minuten in de oven op 200°C. Schep ze tussendoor één of twee keer om. Ze worden dan wat knapperiger.
  2. Snijd de courgette in plakken. Strooi er wat Provençaalse kruiden overheen en bak ze met olie in een pan. Het duurt ongeveer 5 minuten voordat ze goudbruin kleuren en dan zijn ze goed.
  3. Snijd ook de paprika in kleine stukjes
  4. Doe de sla, kikkererwten, courgette en paprika in een kom.
  5. Voeg een scheut olijfolie toe en strooi nog wat Provençaalse kruiden en peper over de salade heen.
  6. Een optie is om nog wat feta te verkruimelen in dit ook toe te voegen.
  7. Mix het geheel en eet smakelijk! Het is op zich niet erg als de kikkererwten en de gebakken courgette wat afkoelen. Dit kun je namelijk ook prima koud eten.

Deze blog is geschreven door Lauressa van Gewoon wat Groener.

Lauressa is blogger bij onder andere Fitplein en heeft haar eigen blog over groener leven. In het dagelijks leven studeert ze nog. Na twee afgeronde jaren Voeding & Diëtetiek, is ze geswitcht naar Communicatie- en Informatiewetenschappen en doet daarnaast een minor Fotografie. Naast het bloggen en studeren is Lauressa zo nu en dan in de sportschool te vinden, maar eigenlijk doet ze liever yoga thuis op haar matje. “Zo train je je lichaam en mind tegelijk. Twee vliegen in één klap.” Voor fitplein schrijft ze blogs over voeding, mindfulness en mindset.
paleo-prosciutto-frittata-muffin

Paleo frittata muffin, gewikkeld in prosciutto

Kennen jullie hem nog? De frittata, een typisch Italiaans gerecht! Oorspronkelijk is de frittata uit armoede ontstaan. Frittata werd gemaakt van alle groenten en pasta’s ...

Cashew-melk & kurkuma smoothie

In de nieuwsbrief van deze vorige week kon je een heerlijk recept vinden voor zelfgemaakte cashewmelk. Notenmelk is makkelijk zelf te maken met behulp van ...

Glutenvrije lauwwarme salade met geitenkaas

Wat ligt er nog in de (koel)kast… De leukste recepten komen tot stand wanneer ik kook met alles wat ik kan vinden in de voorraadkast ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *