Recept voor rundvlees wraps met balsamico

Rundvlees en groente: een onverslaanbare combinatie. Zeker als je de voedingsmiddelen daadwerkelijk fysiek combineert zoals in onderstaand recept voor rundvlees wraps. Volop kleur, vitamines, mineralen en eiwitten, kortom alles waar je lijf behoefte aan heeft. Niet ingewikkeld om te maken, en het resultaat is kleurrijk, smakelijk, en het vráágt erom om gegeten te worden. Probeer het nu!

Ingrediënten rundvlees wraps:

  • Ongeveer een kilo rundvlees, in dunne lapjes gesneden. (vraag of de slager dat even wil doen, dat is het eenvoudigste)
  • 1 wortel, gewassen, en in lange dunne reepjes gesneden
  • 1 paprika, gewassen, zaadlijsten en zaden verwijderd, in lange reepjes gesneden
  • ½ courgette, gewassen, in lange dunne reepjes gesneden
  • 5 uien, geschild, in reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 ml. gedroogde oregano
  • 2 ml. gedroogde basilicum
  • Vet of olie om in te bakken, bijv. olijfolie. Als vervanger kan ook ghee gebruikt worden.
  • Peper en fijn zout

Ingrediënten voor de balsamico dressing:

  • 15 ml. Ghee
  • Een paar sjalotjes, bijvoorbeeld 3, fijn gesneden of gehakt
  • ¼ kop balsamico
  • 1 eetlepel honing
  • ¼ kop runderbouillon
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Neem de plakken rundvlees en bestrooi naar smaak met peper en zout. Even wegzetten. Neem een grote koekenpan en doe er ghee in. Verwarm op middelhoog vuur. Doe de sjalotjes in de pan en fruit ze in drie minuten glazig. Doe vervolgens de balsamico, de honing, de runderbouillon in de koekenpan en desgewenst nog een beetje peper en zout strooien.

Breng langzaam aan de kook en laat zachtjes doorkoken totdat de helft van de vloeistof verdampt is. Doe de inhoud vervolgens in een bak of schaal. Neem dezelfde koekenpan, voeg wat olie of wat ghee toe, en bak de knoflook 1 á 2 minuutjes. Voeg daarna de overige groenten toe. Bak zachtjes plusminus 4 minuten.

Bestrooi met de oregano en basilicum, en doe de inhoud in een schaal. Neem een plak rundvlees en leg er wat gebakken groente op. Rol de plak vlees stevig op, en prik er een cocktailprikker door om de rol vast te zetten. Doe dit met alle groente totdat de plakken vlees allemaal gevuld en gerold zijn. Bak het vlees in de koekenpan op middelhoog vuur totdat het vlees gaar is, en rondom goudbruin. Neem de rollen uit de koekenpan, verwijder de prikkers, en besprenkel met de balsamicosaus. Meteen serveren. Geniet er van!

Voel je weer zelfverzekerd in je lichaam

Naarmate mensen ouder worden, kunnen zij te maken krijgen met incontinentie. Heb je zelf last van het niet op kunnen houden van je plas? Dit ...
gezonde botten

De beste voeding voor gezonde botten

Ons eten heeft meer invloed op de botten dan we denken. Het bepaalt namelijk of onze botten sterk blijven of broos worden. Wat is het ...
ME-challenge

Challenge

Doelen. Je zet ze zelf. En dan bereik je ze opeens….En dan? Tja, dan stel je nieuwe doelen! Mijn eerste doel was fitter worden, beetje ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *