Recept voor met spek en tomaat gevuld witlofblad

Witlof, voor sommige mensen een absolute top groente, voor anderen weer niet. Vaak hebben kinderen geen trek in witlof, terwijl het rijk is aan vitamines (A,B en C) alsmede foliumzuur. De witlof in dit gevuld witlofblad recept wordt gecombineerd met andere voedingsmiddelen. Paleoproof.

Ingrediënten gevuld witlofblad:

  • 16 bladeren verse witlof, gewassen
  • plakken spek, liefst wat dikkere plakken, maar ontbijtspek kan ook
  • 1 bakje cherry tomaatjes, gewassen, en wat gele tomaten, gesneden
  • 1 eetlepel bieslook
  • 2 theelepels witte wijnazijn, of appelazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • fijn zout
  • snufje peper naar smaak

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200 graden. Neem de bakplaat en leg de plakken spek op het bakpapier. Bak ongeveer 15- 20 minuten. Neem het spek uit de oven en laat het afkoelen. Als het afgekoeld is, spek in kleine stukjes breken. Neem een schaal en combineer daarin de tomaatjes, de bieslook, de olijfolie, de azijn en doe er een snufje peper en zout naar smaak over. Even mengen. Open de witlofbladeren en vul ze met het mengsel uit de bak. Tot slot, bestrooi elk blad witlof met stukjes spek.

glutenvrije crackers paleo

Glutenvrije crackers: Rozemarijn/vijgen crackers (paleo)

Ingrediënten glutenvrije crackers 1 ½ cup amandelmeel ½ theelepel keltisch zeezout 1 theelepel fijngesneden rozemarijn 3-4 gedroogde vijgen, fijngehakt 1 ei 1 eetlepel olijfolie Bereidingswijze glutenvrije ...
glutenvrij haver choco ontbijt

Glutenvrij haver- en choco ontbijt

Haver, het is een oeroude voedingsbron, en niet ten onrechte. Gezond, glutenvrij, rijk aan mineralen, makkelijk te bereiden, haver laat zich simpel combineren met allerlei ...
Gezonde voeding voor een betere nachtrust

Gezonde voeding voor een betere nachtrust

Wist je dat met de juiste voeding je je nachtrust kunt verbeteren? In dit artikel lichten we toe wat jij kan eten of drinken om ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *