Hoewel quinoa op graan lijkt, zijn het eigenlijk allemaal kleine zaadjes. Toch wordt het ook als een soort graan in de keuken gebruikt. Quinoa kan zowel warm als koud geserveerd worden, maar het wordt meestal koud gegeten als een salade. De smaak van quinoa is niet heel spectaculair, maar met wat kruiden en wat andere ingrediënten is het heerlijk. Quinoa heeft namelijk een lekkere bite, waardoor het een goede basis is voor een gerecht.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 180 gram quinoa
- Twee paprika’s
- Doosje cherrytomaten
- 15 witte kaasblokjes uit een pot
- 1 bouillonblokje
- Scheut olijfolie
- Scheut citroensap
- Zout en peper naar smaak
De bereiding
- Bereid de quinoa zoals het op de verpakking staat aangegeven. Meestal is dit: afspoelen, 8 minuten koken en daarna 10 minuten in de pan met deksel laten doorgaren. Voeg het bouillonblokje toe aan het water waarin je de quinoa kookt.
- Snijd de paprika en cherrytomaten klein.
- Verkruimel de kaasblokjes.
- Giet de quinoa af en laat het even afkoelen.
- Voeg daarna de paprika, cherrytomaten en de kaasblokjes toe.
- Geef wat extra smaak aan het gerecht door een scheut olijfolie, een scheut citroen en wat peper en zout naar smaak toe te voegen.
- Eet smakelijk!
Deze blog is geschreven door Lauressa van Gewoon wat Groener.