Peper dipsaus

Dippen. Dipsaus. Iedereen kent het, de kant-en-klare dipsausjes uit potje, flesje, of uit een zakje. Boordevol zout, suiker, en de onvermijdelijke E-nummers. Deze peper dipsaus is anders, puur natuur, en bovenal nog erg smaakvol ook. Dat maakt dippen avontuurlijk, lekker en geeft je een happy gevoel bovenal.

 Ingrediënten peper dipsaus:

  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • Een kop cashewnoten
  • Een teentje knoflook
  • Een pot of blik zongedroogde tomaten
  • Een halve theekop Parmezaanse kaas
  • Twee theelepeltjes zout
  • Scheut olijfolie
  • Peper toevoegen naar smaak

Bereiding: Pepers wassen en uiteinde afsnijden, indien nodig. Knoflookteentje ontvellen. Pepers, noten, knoflook, tomaatjes, kaas en zout in de blender doen en een minuut laten mixen. Controleren of het een smeuïg geheel is. Zo niet, scheutje olie bijvoegen en weer even mixen. Peper mee mixen, maar kan ook later gebruikt worden. Eventueel even proeven of het geheel naar smaak is. De ware liefhebber van knoflook doet er een extra teentje in. Let wel op: knoflook maakt het geheel extra pittig. Geniet er van. Ideaal om je blokje kaas of glutenvrije crackers in te dippen.

infraroodscreening

Wat is infraroodscreening?

Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde, beschreef al enkele eeuwen geleden dat indien er een temperatuurverschil in het menselijk lichaam, lokaal of algeheel, geconstateerd ...

Gezond aankomen in gewicht met deze 6 tips!

Wanneer je BMI (Body Mass Index) lager is dan 18,5 is er sprake van ondergewicht. Net als bij overgewicht kan dit erg slecht zijn voor je ...
selderij snack

De reden dat selderij zo goed voor ons is.

Het eten van selderij laat meer calorieën verbranden dan dat de selderij zelf bevat. Experiment toont aan dat het eten van selderij tot tweemaal het ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *