Paleo wraps maken: zoet en hartig

Paleo wraps, het gezonde alternatief voor brood. Deze paleowraps zijn bovendien glutenvrij, lactosevrij en suikervrij! Lekker als ontbijt, maar natuurlijk ook lekker om mee naar het werk te nemen. En wat dacht je van een tussendoortje?

Hartige paleo wraps maken

Ingrediënten:

  • Paleo kurkuma wraps
  • 50 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 1 avocado in heel dunne plakjes (snijdt de avocado direct uit de koelkast voor het beste resultaat)
  • 100 gram verse spinazie
  • kokosolie

Bereiding:

Leg de paleo wraps klaar op een plank. Kluts de eitjes in een bakje, smelt wat kokosolie in een pan en schenk de helft van het ei erin. Begin meteen met de pan te draaien zodat het eimengsel zich over de hele bodem verdeelt en je een heel dunne omelet krijgt. Als het mengsel bijna is gestold, leg je in het midden een strook gerookte zalm. Laat de omelet op de wrap glijden en leg naast de strook zalm een handvol spinazie en wat plakjes avocado. Bestrooi indien gewenst met een beetje versgemalen peper en zout. Rol de wrap meteen op. Deze wraps zijn zo stevig van structuur dat je je geen zorgen hoeft te maken voor scheuren 😉

Herhaal dit voor de tweede wrap en je hartige wraps zijn klaar!

Zoete paleo wraps maken

Ingrediënten:

  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • water
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram aardbeien in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 theelepel vanille extract
  • kokosrasp
  • snufje zout
  • kokosolie

Bereiding:

Maak een beslag van boekweitmeel, ei, kaneel en water. Dit moet je zelf een beetje aanvoelen, het moet zo dik worden als pannenkoekbeslag: is het te dun dan voeg je een beetje meel toe, is het te dik, dan voeg je een beetje water toe. Bak het mengsel in twee gedeeltes in de koekenpan met de kokosolie. Zo heb je twee zoete wraps.

De vulling maak je als volgt: breng de aardbeitjes aan de kook in een steelpannetje met een eetlepel water. Zodra het kookt, draai je het vuur laag om aanbakken te voorkomen. Als het sap uit de aardbeitjes vrijkomt, voeg je telkens een beetje van het chiazaad toe. Als het aardbeimengsel 10 minuten op zacht vuur heeft gestaan, voeg je vanille, zout en kokosrasp toe. Laat het mengsel afkoelen. Je zal zien dat het een mooie dikke gelei wordt door het chiazaad dat het vocht aan zich bindt.

Smeer je zelfgemaakte aardbeienjam over je zoete wraps, dichtrollen en ook je zoete wraps zijn klaar!

Als je het naar je werk meeneemt voor de lunch, maak dan maar een dubbele hoeveelheid: geheid moet je uitdelen 😉

Eet smakelijk!

Dankjewel voor de inspiratie Healthy Jeltje, we hebben er een paleo proof variant van gemaakt!

Alles over kurkuma

Wat is kurkuma? Kurkuma is een specerij dat oorspronkelijk uit India komt. In het Engels zal je het tegenkomen als ‘tumeric’. De andere Nederlandse naam ...
Schijf van vijf 2016 Giel Vara humor

Schijf van Vijf 2016, schijf van wát?

Hoera! De nieuwe Schijf van Vijf 2016 is live! Werken bij Fitplein vind ik hartstikke leuk, maar dat betekent dat ik continu -zakelijk en privé- ...
gezond koken met kinderen

Gezond eten voor kinderen goed verpakken: koken met kinderen

Kinderen opvoeden kost veel tijd en energie. Kinderen gezond opvoeden kost zelfs extra energie, want je moet veelal tegen de stroom in roeien, denk maar ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *