Paleo rijstvervanger: gemalen bloemkool!

Een manier om rijst (ook een graan) te vervangen, is door bloemkool in een keukenmachine heel fijn te malen tot korrels ter grootte van rijstkorrels. Even roerbakken met je favoriete kruiden en je hebt een heerlijk bijgerecht.

Of je kan het zo klaarmaken:

Ingrediënten paleo rijstvervanger

  • Olie om in te bakken
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 groene paprika, fijngesneden
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 bloemkool, fijngemalen
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 0.25 theelepel chili poeder
  • 0.5 theelepel komijn
  • 0.5 liter bouillon
  • peper en zout naar smaak

Bereiding paleo rijstvervanger

Verhit de olie en fruit de knoflook, ui, bleekselderij, paprika en bosuitjes tot ze zacht geworden zijn. Roer de bloemkoolrijst erdoor heen en voeg de tijm, laurierblad, chilipoeder, komijn, peper en zout er aan toe. Goed doorroeren en de bouillon erbij doen. Laat dit ongeveer een half uur sudderen of tot de bouillon ingekookt is.

Eet smakelijk!

proteïne voor veganisten

Waarom proteïne voor veganisten en vegetariërs zo belangrijk is

Waarom eiwit zo belangrijk is voor vegans en vegetariërs? De vraag Waar haal je jouw eiwit vandaan? horen vegetariërs en zeker veganisten (vegans) vaak. De vraag ...

Tips om drinkwatergebruik te verminderen zonder dat je hier iets van merkt

Wanneer je deze makkelijke tips kan jij je drinkwatergebruik verminderen. Zonder echt veel te veranderen in je dagelijkse gebruik.

Hoe kies je de juiste thee voor het juiste moment?

Een kopje thee is altijd een momentje van bijkomen, van gezelligheid en genieten. Maar hoe kies je de juiste thee voor een optimaal me-momentje?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *