Kurkuma quinoa met rode linzen, paranoten en groenten

Een volwaardige paleo maaltijd zonder vlees of vis

Loopt het water je al in de mond als je naar deze foto kijkt? Volgens mij kan je met kurkuma alles lekker kruiden, ik ben er gek op!

Dankjewel Lera, dat je ons en onze lezers zo verwent met al deze gezonde recepten! Ik kan iedereen met gezondheidsissues die mogelijk voedingsgerelateerd zijn van harte aanbevelen eens kennis te maken met Lera!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 g rode linzen
  • 200 g quinoa
  • 1 tl zout
  • 1.5 tl kurkuma
  • 2 wortels
  • 2 peterseliewortels
  • bakje champignons
  • 1 paprika
  • 3 el olijfolie
  • 100 g paranoten
  • 100 g pompoenpitten

Bereidingswijze:

  1. Was de linzen, breng ze aan de kook met 4 keer zoveel water. Voeg na tien minuten zachtjes koken de quinoa en het zout (ong. 1/2 tl) toe.
  2. Los na vijftien minuten de kurkuma erin op, mix goed en doe het vuur uit.
  3. Snij de groenten en champignons in stukjes en bak ze rustig in de pan met olijfolie en zout gedurende 6-8 min. Voeg paranoten en pompoenpitten erbij en laat het nog 3-4 minuten doorkoken.
  4. Voeg quinoa en linzen toe, meng alles door elkaar, haal het gerecht van het vuur en serveer het op tafel.
Griekse gehaktballen

Paleo Griekse gehaktballen

Gehaktballen: Hollandser kan haast niet. Toch is juist gehakt een voedingsmiddel waar je op heel veel verschillende manieren mee om kan gaan. Gehakt kan je ...
orthomoleculaire voedingsleer

Orthomoleculaire voedingsleer

Persoonlijk heb ik veel affiniteit met deze voedingsleer. Volgens de orthomoleculaire voedingsleer is het belangrijk om de meest optimale hoeveelheid en verhouding moleculen tot je te nemen. ...

Remote werken in tijden van COVID-19: ABC van een digital nomad

Nu een groot deel van ons noodgedwongen op afstand werkt, is thuiswerken ineens de norm in plaats van een uitzondering geworden. Maar hoe werkt dat ...

1 gedachte over “Kurkuma quinoa met rode linzen, paranoten en groenten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *