Een nazomer appel bieten salade met verfrissende smaken, paleoproof

De nazomer is onderweg, en voor een aantal fruitsoorten in Nederland nadert het oogstmoment. Een van die fruitsoorten is de appel, die rijkelijk wordt verbouwd in de Noordoostpolder, de Elstar, afkomstig uit Elst. Niet voor niets luidt het Engelse gezegde: ‘an apple each day keeps the doctor away.’ De appel is dan ook de meest gegeten fruitsoort in Nederland. Meestal uit de hand, soms in de appeltaart, hier in een unieke appel bieten salade. Probeer en geniet!

Ingrediënten voor de appel bieten salade:

  • ½ kop heel fijngehakte broccoli
  • 1 gekookte rode biet, in reepjes gesneden
  • 1 ½ kop wortels, gewassen, in reepjes gesneden
  • ½ kop radijsjes, gewassen, gesneden
  • 1 grote appel naar keuze, (maar geen Reinet), gewassen, in reepjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, gepeld, gesneden
  • 1/3 kopje zonnebloempitten, naar wens rauw of geroosterd of gezouten

Ingrediënten voor de dressing:

Bereiding: Neem een slabak of een glazen schaal en doe er alle groenten in. Neem een kleine schaal en doe er de ingredienten voor de dressing in. Flink roeren en mengen, naar wens iets water toevoegen Even tussendoor proeven. Giet vervolgens de dressing over de salade. Bestrooi met zonnebloempitten. Plaats de bak in de koelkast en koel enkele uren voor consumptie. Schaal wel even afdekken om uitdrogen tegen te gaan, met folie.

 

superfood smoothie

Superfood Smoothie Recept met notenmelk, bosbessen, Sun Warrior proteine en maca

Een geweldige, fruitige superfood smoothie met twee erg belangrijke eigenschappen. Door de combinatie van Maca en rauwe proteïne verschaft deze smoothie gezonde en langdurige kracht ...

Gemberthee met kaneel voor koude herfstavonden

Dit recept is mijn go to tijdens koude avonden. Met verwarmende gember en kruiden.

Paleo voeding: wat is paleo en waar vind ik paleo recepten?

Eigenlijk is Paleo heel eenvoudig. Kijk maar eens in de keuken van onze voorouders en je weet wat ik bedoel. Je gaat veel meer natuurlijke voeding ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *