Suikervrij, glutenvrij en zuivelvrij genieten kan met deze rauwe snack! Heerlijk zijn deze BLISS BALLS. En zo gemaakt…
Ingrediënten gezonde suikervrije snack
Voor 20-25 Bliss Balls
- 150 gram medjool dadels (ontpit)
- 100 gram glutenvrije havermout (of glutenvrije havervlokken)
- 2 eetlepels rauwe cacao poeder
- 1 theelepel vanille extract
- ongeveer 2 eetlepels kokosrasp
- 75 ml water
Bereidingswijze gezonde suikervrije snack
- Als je havervlokken gebruikt, kun je deze beter vóór de dadels even in de keukenmachine fijnmalen. Doe de dadels in de keukenmachine en maal fijn. Doe er dan de havermout bij en het cacaopoeder, de helft van het water en het vanille extract. Zet de keukenmachine aan en laat even draaien en doe dan na een halve minuut de rest van het water erbij.
- Draai dan kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een schaal of bord.
- Maak de bliss balls een klein beetje nat en rol ze door de kokosrasp. Als variatie kun je ze ook door de rauwe cacaopoeder rollen.
- Als ze klaar zijn dan leg je ze 20 minuten in de koelkast. Daarna kun je ze (niet allemaal tegelijk:)) opeten.
Geniet ervan!