Sportvasten dag 1: starten

Ik zet om 6:30 de wekker en loop 6:35 enthousiast door het park. Maar 20 minuten per dag, dat heb ik van mijn buurman al gehoord. Wat leuk deze uitdaging, helemaal enthousiast.
Nieuwsgierig naar wat gaat komen..

Wat zegt de coach?

Om 8:30 heb ik de intake met mijn coach. Ik kom binnen en zeg gelijk dat ik alvast mijn sportactiviteit gedaan heb. Dat is mooi, juist sporten in de ochtend is aan te bevelen.

We vullen een vragenlijst in, ik word gewogen. Na het wegen kwam er ook een leeftijd uit die hoort bij mij. Nu ben ik 39 jaar, maar de weegschaal zegt dat ik 34 ben. Prima begin dus. Vasthouden..

The switch

Daarna wordt het sportvasten principe uitgelegd. De afbouwdagen, het vasten, de opbouwdagen. De ondersteuning met supplementen (calcium, magnesium, proteïne). Ik krijg ook meetstrips om te kijken of mijn lichaam ‘the switch’ al gemaakt heeft. Je kunt aan de kleur aflezen hoever je bent in het proces. Overigens snap ik die switch nog niet helemaal. Het is wetenschappelijk bewezen, zegt de coach. Oke, maar wat dan? Want je lichaam gaat dan vet verbranden i.p.v suiker en dat betekent dat op lange termijn de kilo’s eraf moeten blijven. Maar hoe werkt dat dan en wat gebeurt er als ik weer mijn eigen voedingsschema aanhoudt

Eenzijdig sportvasten menu

Wat mij tegenvalt is het menu. Zeer eenzijdig en niet heel erg gezond. Er worden geen producten gebruikt met een hoge voedingswaarde of producten die iets extra’s doen voor je lijf, bijvoorbeeld superfoods. Dus of sportvasten nu echt heel gezond is? Ik vraag het mij af. Verder dacht ik dat het menu per persoon wordt ontwikkeld, maar dat is niet zo. Er zijn twee versies, voor mannen en voor vrouwen.

Na het gesprek sjees ik naar de supermarkt. Even inkopen doen voor de komende dagen. Zoals je begrijpt zit er niet veel in mijn kar. Vandaag 2 stuks fruit in de ochtend, in de middag een salade met (bijna) alleen maar sla en ’s avonds wat wokgroenten en een schep rijst. Aangevuld met een handjevol noten en de supplementen.
En een poeder, ik denk proteïne, die opgelost moet worden in water. Daar zitten vooral aminozuren in maar volgens mij ook iets om je honger te stillen. Normaal gebruik ik ook proteine om te sporten, meestal van Sun Warrior,  en daar lijkt de substantie ook op.

Het gaat mij goed af deze eerste dag. Om 22:30 ga ik slapen en dat lukt prima.

Tot morgen,

Maureen

noodles met gemarineerde tempeh

Vegan noodles met gemarineerde tempeh

Dag twee, tijd voor noodles! Dit super simpele gerecht bevat heel veel groente en is daarmee heel vullend. En de oosterse smaken van de marinade ...

Is Intermittent Fasting een geschikt dieet voor mij?

Deze vraag wordt mij vaak gesteld door vrouwen die graag kilo’s kwijt willen. Ook zijn er vrouwen die mij vertellen dat ze aan Intermittent Fasting ...
amandelkoekjes recept

Amandel-kaneel koekjes (heerlijk voor bij de thee)

Sinds enige tijd wil ik een tussendoortje (uiteraard verantwoord) proberen te maken met amandelmeel. Dit heb ik nog weinig gebruikt in recepten, dus tijd om ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *