IJsthee maken doe je zelf met deze heerlijke ijsthee recepten!

IJsthee is mijn favoriete drank in de zomer. IJsthee is heerlijk verfrissend en dorstlessend en een stuk gezonder dan frisdrank. Bovendien kan je zelf ijsthee maken naar je eigen smaak. Met deze ijsthee recepten ben ik snel klaar en ze zijn verrukkelijk!

Lekkere ijsthee recepten om zelf te maken

Suikervrije ijsthee met munt

groene-ijsthee-met-munt

Ingrediënten voor 1 liter

  • 1 liter water
  • 1 cm gember
  • Schijf citroen
  • Schijf limoen
  • 4 takjes verse munt
  • 15 gram groene thee
  • 1 el honing (optioneel)

Bereiding ijsthee

  1. Kook 1 liter water. Laat de theeblaadjes 5 minuten trekken in het hete water. Hoe langer je het zakje laat hangen, hoe sterker. Groene thee kan hierdoor een bittere smaak krijgenDoe dit dus naar eigen smaak.
  2. Schil de gember, snijd in plakjes en doe dit ook in de (warme) thee en voeg de takjes munt toe.
  3. Roer naar smaak honing door de thee.
  4. Doe tot slot citroen en limoenschijfjes bij de thee. Laat een nachtje afkoelen in de koelkast.
  5. Serveer koud en eventueel met extra ijs en nog een schijfje citroen of limoen.

Bron: I love health

Groene ijsthee met citroen

suikervrije ijsthee met citroen

Ingrediënten voor 1 liter

  • 1 liter kokend water
  • 2 zakjes groene thee
  • halve citroen
  • handjevol verse munt blaadjes

Bereiding ijsthee

  1. Kook het water en laat de theezakjes ongeveer 5 minuten trekken.
  2. Voeg sap van een halve citroen toe en eventueel nog wat schijfjes citroen (afhankelijk van wat jij lekker vindt)
  3. Laat de thee afkoelen door er wat ijsblokjes aan toe te voegen en daarna in de koelkast te zetten.
  4. Kneus wat muntblaadjes wanneer de thee is afgekoeld en doe deze ook in de kan. Klaar!

Bron: Focus on Foodies

Kruidige ijsthee zonder suiker

Kruidige ijsthee met kaneel en citroen

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemom peulen
  • 3 theezakjes (kruiden)thee
  • sap van twee citroenen
  • handje verse munt
  • eventueel ahornsiroop of honing naar smaak

Bereiding ijsthee

  1. Zet een pan met 1 liter water op het vuur, voeg het kaneelstokje, kruidnagels en de kardemompeulen toe en breng aan de kook
  2. Voeg het sap en stukjes schil van de citroenen toe. Snij de schil zo dat je het wit niet meeneemt, dit geeft een bittere smaak
  3. Laat samen 20 minuten koken
  4. Haal de pan van het vuur en hang de theezakjes in het water, verwijder deze na 5 minuten (kruidenthee mag langer trekken). Voeg ook de munt toe
  5. Proef en roer eventueel wat ahornsiroop door de ice tea als je wat zoeter wil
  6. Laat de thee afkoelen en zet in de koelkast
  7. Serveer de ice tea koud met blokjes ijs, verse munt en een schijfje citroen

Bron: Healthy Vega

Rooibos ijsthee met perzik

rooibos perzik ijsthee

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 1 dessertlepel gedroogde rooibos theebladeren.
  • 1/4 vruchtvlees van een rijpe mango

Bereiding ijsthee

  1. Kook 1 liter water, giet het in een theepot en voeg de rooibos theebladeren toe.
  2. Laat het intrekken, verwijder de theebladeren en laat op eigen kracht afkoelen. Geen geduld? Nadat de rooibos thee voldoende is ingetrokken, kun je er ook wat koud water aan toevoegen.
  3. Zodra het theewater is afgekoeld, voeg je het vruchtvlees van de mango toe. Zorg dat het echt een rijpe mango is, dan krijgt de ijsthee sneller een sterke zoete smaak.
  4. Zet de ijsthee dan nog even in de koelkast, zodat je de ijsthee met het vruchtvlees van de mango kan ‘infusen’.
  5. Na ongeveer een uur is de zelfgemaakte gezonde suikervrije ice tea peach klaar om te serveren!

Bron: Kickstart Your Health

Rabarber ijsthee

rabarber ijsthee

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 8 stelen rabarber, in stukken van 5 cm
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker of eventueel wat honing
  • takjes verse munt voor de garnering

Bereiding ijsthee

  1. Doe de rabarber in een pan met 1 liter water en breng aan de kook.
  2. Kook de rabarber gedurende 1 uur op laag vuur
  3. Zeef het water en voeg kokosbloesemsuiker of honing naar smaak toe. Roer goed door om op te laten lossen
  4. Laat de thee afkoelen door ijsblokjes toe te voegen en de thee in de koelkast te zetten
  5. Serveer met een takje munt

Bron: Martha Stewart

Hibiscus honing ijsthee

hibiscus honing ijsthee

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 4 hibiscus theezakjes
  • 3 eetlepels honing
  • sap van 8 limoenen

Bereiding ijsthee

  1. Doe de theezakjes, honing en 1,5 liter water in een pan en laat het zacht koken gedurende 10 minuten
  2. Verwijder de theezakjes
  3. Voeg limoensap en een halve liter koud water toe en zet in de koelkast, minstens 1 uur lang.

Heb je zelf een lekker ijsthee recept?

Deel het dan met ons en onze lezers hieronder! Dankjewel!

Fruitwater maken?

Of is fruitwater meer je ‘ding’? Lees dan mijn blog over zelf fruitwater maken met de heerlijkste recepten!

kalfsvlees zucchini

BBQ recept, paleo, kalfsvlees met courgette

Kalfsvlees, tegenwoordig, in tegenstelling tot vroeger, een verstandige vleeskeuze. Niet vet, roze gekleurd, en mals. Als een en ander gecombineerd wordt met courgette, een groente ...

Alles wat je moet weten over voeding en je geestelijke gezondheid

We weten allemaal dat je je niet al te goed voelt als je een week lang alleen maar op fast food leeft. We weten ook ...
rode bieten smoothie

Rode bieten smoothie met een stevige bite

Deze rode bieten smoothie zit vol met natuurlijke vitamines en mineralen, een feestelijk aandoend kleurtje. Een frisse smaak, een stevige bite, alles voor de lekkere ...

1 reactie op “IJsthee maken doe je zelf met deze heerlijke ijsthee recepten!”

  1. Mandy Aarts

    Tip voor de ijsthee. Gebruik losse thee en laat deze een nacht in koud water trekken. Voorkomt een bittere smaak en losse thee is zoveel smaakvoller dan een zakje groene thee.

    Recept:
    – 10 gram losse green sencha in 1,5 liter koud water
    – 1 volle eetlepel honing oplossen in een klein beetje gekookt water en daarna toevoegen aan de thee
    – 1/2 citroen uitpersen en toevoegen aan de thee
    – 1/2 citroen in plakjes snijden en 5 aardbeien in stukjes snijden en toevoegen aan de thee

    Het geheel een nacht laten trekken en de volgende dag genieten van een heerlijke frisse ijsthee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *