Page content

Een salade met venkel, selderij en druiven

Een salade met venkel, selderij en druiven

Helemaal groen is deze gezonde venkel selderij salade niet, maar het grootste deel wel. Een paar ingrediënten die qua smaak met elkaar kunnen wedijveren: druiven, venkel, selderij. Het goede is dat deze groentes elkaar versterken zodat er een heerlijke smaakexplosie ontstaat. Lekker gezond, inclusief selderij, de enige groente waarvan bewezen is dat het negatieve calorieën levert. Dat wil zeggen: het verteren van selderij kost meer energie dan dat de selderij aan calorieën oplevert. Uitstekend voor degenen die op hun gewicht willen letten, en ook nog paleoproof en glutenvrij.

Ingrediënten venkel selderij salade:

  • 2 eetlepels fijne olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • half eetlepeltje venkelzaad
  • mespuntje fijn zout
  • snufje peper naar smaak
  • 2 bakjes druiven, bij voorkeur pitloos, en het is aardig om twee verschillende kleuren te gebruiken, druiven halveren
  • een knol gewassen venkel (dunne plakken)
  • 3 stengels selderij, gewassen, in dunne plakken gesneden
  • 4 sjalotjes, gepeld en in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels amandelschaafsel

Bereiding: neem een grote slabak of slaschaal. Doe er de olijfolie en de azijn in. Voeg de druiven toe met de venkel, de selderij en het venkelzaad. Even flink roeren. Als het goed geroerd en gemixt is, de amandelen strooien. Koel serveren.

Comment Section

0 reacties op “Een salade met venkel, selderij en druiven

Plaats een reactie


*