Page content

Recept voor salade met witlof, chioggia biet en avocado

Recept voor salade met witlof, chioggia biet en avocado

Het najaar nadert en dan komt de witloftijd weer in zicht: zo’n typisch voorbeeld van een echte wintergroente, en is witlof goed verkrijgbaar. Er bestaan ook varianten op de bekende blanke witlof, zoals de in de afbeelding gebruikte rode witlof. Samen met avocado en een bijzondere biet, de chioggia biet, een bijna vergeten groentesoort, is dit een bijzonder recept voor een witlofsalade. Voor 2 personen.

Ingrediënten witlofsalade:

chioggia biet

  • 1 of 2 chioggia bietjes, zie afbeelding
  • een theelepel olijfolie
  • een rijpe avocado
  • klein stukje feta of geitenkaas (20 gram)
  • een eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel honing
  • mespuntje fijn zout
  • 2 of 3 stronkjes rode witlof, alternatief gewone witlof
  • paar takjes verse peterselie, gehakt

Bereiding:

Was de bietjes en wrijf ze in met olijfolie. Doe in een koekenpan op laag vuur, en bak ze ongeveer 45 minuten, beetje afhankelijk van de grootte. Even een mes erin steken is een prima manier om te testen of ze gaar zijn. Uit de koekenpan nemen en laten afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, velletje verwijderen en in stukjes snijden.

Neem de avocado, open en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in vierkante blokjes. Doe de avocado blokjes in een schaal en doe er de feta bij. Neem een klein schaaltje en mix daarin de olijfolie, citroensap, honing en een beetje zout. Goed mengen en vervolgens over de avocado uitgieten. Neem de witlofstronkjes, even wassen en de bladen loshalen. Leg de bladen op een platte schaal of een groot bord. Vul de bladen met de stukjes biet en de avocadomix. Serveer koel. Eet lekker!

Comment Section

0 reacties op “Recept voor salade met witlof, chioggia biet en avocado

Plaats een reactie


*