Page content

Recept tzatziki saus

Recept tzatziki saus

Recept van chef Willem voor een tzatziki saus die als basis saus te gebruiken is voor diverse gerechten.

Een Griekse Tzatziki, heerlijk om voor bij een Griekse salade te gebruiken, natuurlijk onze lam gyros, shaslicks van de barbeque of als dip voor een pita, Turks brood of een groenten crudité.

Ingrediënten Tzatziki saus:

  • 750 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml citroen sap
  • 2 tenen knoflook…(mag ook meer)
  • 1 komkommer
  • zout (10 gram)
  • 20 gram munt vers geplukt van de steel
  • 20 gram dille vers geplukt van de steel
  • 50 ml olijf olie
  • verse peper en zout naar smaak toevoegen

Begin met je komkommer te wassen en daarna aan de grove kant op je keuken rasp te raspen, Ik schil de komkommer nooit want het geeft textuur en smaak, nadat deze in zijn geheel is geraspt, vermengen met het zout en in een zeef doen zodat het vocht kan uitlekken

Na een half uur knijp de komkommer uit (ik zeg knijpen niet wurgen) en plaats in een kom, vervolgens voeg de yoghurt, citroensap, zeer fijn gehakte knoflook en gemalen peper toe.

Was de dille en mint verwijder de steeltjes vooral bij de mint en snij dit fijn. Behoudt de structuur, we zijn hier geen baby voeding aan het maken, voeg dit samen met de olijf olie toe aan de mix en schep het door. Voeg verder geen zout toe, in de koelkast plaatsen voor 2 uurtjes zodat de smaken tot hun recht kunnen komen. Na 2 uur proeven en eventueel wat zout toevoegen.

Comment Section

0 reacties op “Recept tzatziki saus

Plaats een reactie


*