Recept pesto mayonaise saus

Recept van chef Willem voor een pesto mayonaise saus die als basis saus te gebruiken is voor diverse gerechten.

Wat krijg je als je 2 klassiekers samenvoegt? Dan krijg je een pesto mayonnaise! Wat zegt je me daar nou??? Je koopt je pesto in de winkel in een pot….Ik doe maar net alsof ik dat niet hoorde. Kom aan zo makkelijk en eentje die bijna iedere sandwich naar een hoger niveau brengt. Pesto kan onder olie een week lang in een koelkast bewaard blijven dus ook heerlijk voor een snelle pesto pasta.

Ingrediënten pesto mayonaise saus:

  • basilicum bladeren (ik gebruik altijd 1 volle thee kop, een beetje aangedrukt)
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram geraspte parmezaan (kan vervangen worden door pecorino romano)
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • zout en gemalen zwarte peper (naar smaak toevoegen)

Doe de de gewassen en uitgelekte basilicum, knoflook, pijnboompitten en snufje zout in de keuken mixer. Mix het kort op medium stand.

Voeg de geraspte parmezaan en verse gemalen peper toe en mix wederom terwijl je langzaam druppelend de olijf olie toevoegt, mix het geheel niet te lang want je wilt er wel structuur in houden.

Als je de saus dit niet meteen gebruikt, schep het in een weckpot en zet de bovenste laag onder met olijf olie, op deze manier is het luchtdicht en blijft je pesto mooi groen in plaats van dat het verkleurt naar camouflage bruin.

5 redenen om te gaan crosstrainen

Vraag een willekeurig iemand op straat om 3 fitnessapparaten te noemen en de kans is groot dat de crosstrainer, al dan niet op 1, hiertussen ...

Voedzame crackers recept

Waarom zou je zelf crackers maken… De laatste tijd zie ik overal prachtige, smakelijke foto’s voorbij komen van zelfgemaakte crackers. Van die heerlijke crackers, die ...
ontbijt smoothie

HOT: warme ontbijt smoothie die smaakt naar bananenbrood

Ontbijt smoothie recept: HOT met de smaak van bananenbrood! Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar deze smoothie smaakt naar bananenbrood…En deze smoothie is warm. ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *