Recept voor gepureerde bloemkool (4 pers)

Bloemkool, niet voor niets de meest verkochte groente in Nederland. Rijk aan antioxidanten, zwavel, bevat weinig calorieën en vet, en bevat kalium wat bloeddrukverlagend werkt. Alle reden om eens wat vaker bloemkool op je menu te zetten.

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool, ongeveer een kilo
  • 6 gepelde teentjes knoflook
  • 100 ml extra virgin olijfolie
  • Snufje peper en zout.

Hoe maak je dit heerlijke bloemkool gerecht?
Kook de in stukjes gesneden bloemkool en de knoflook in ongeveer twintig minuten gaar. Doe de gare bloemkool en de knoflookteentjes in een blender en laat even draaien. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg langzaam de olijfolie toe, maar niet alles. Als het mengsel gepureerd is, opscheppen op bord of borden. Giet bovenop het mengsel nog wat van de overgebleven olijfolie als dressing. Geeft een mooie kleur en een lekkere bite.

FTPT25-personal-trainer-Fabian-Touw

FTPT25: Online sporttraining in slechts 25 minuten!

Een aantal van jullie heeft ongetwijfeld mijn blog gelezen over mijn eerste ervaringen met mijn personal trainer, wow, wat was dat intimiderend! Ik heb een ...

Recept sinaasappel selderij smoothie tegen slapeloosheid

Wie ligt er wel eens te draaien en te woelen, wachtend op de slaap die niet komen wil? Bijvoorbeeld door de start van nieuwe ervaringen, ...

Met deze marinade maak je tofu wél lekker

Toen ik voor het eerst tofu bakte, deed ik dit zonder marinade. Gewoon hop, tofu in stukjes snijden en bakken. Dat was natuurlijk niks. Tofu ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *