Rabarber cake recept

Onlangs is gebleken dat bijna de helft van alle Nederlanders een tekort heeft aan Vitamine K. En dat is echt heel rot want daardoor lopen we risico om een ziekte te krijgen aan ons hart en de vaten die daaromheen lopen. Je aderen die lekker soepel horen te blijven gaan verkalken en worden hard. Nu kun je denken mwah, zal wel maar als je dus echt een tekort hebt aan Vitamine K dan is dat te vergelijken met het roken van 2 pakjes sigaretten per dag!!

Wederom een bewijs hoe belangrijk vitaminen en mineralen zijn. We denken dat het allemaal wel losloopt maar het kan dus verkeren zoals je ziet! Vitamine K zit in kwark, groene groentes en dus in Rabarber…..vandaar de rabarber cake!

Rabarber cake ingrediënten

Hoe maak je hem! Je hebt nodig:

  • 2 stengels rabarber
  • 300 gram rijstemeel
  • 40 gram tapiocameel
  • 140 ml Havermelk
  • 2 biologisch eieren
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 theelepel kaneel en een snufje zout
  • 2 eetlepels zachte bruine suiker
  • 1 banaan
  • kaneelsuiker

Snij de rabarber in de lengte doormidden en snij er vervolgens gelijke stukken van zodat ze mooi netjes naast elkaar in je bakblik passen. Dat ziet er straks namelijk heel leuk uit want het oog wil ook wat..IMG_1552

Meng alle ingrediënten door elkaar met een mixer zodat er een mooi beslag ontstaat. Vet het bakblik in met roomboter en strooi er een heel dun laagje kaneelsuiker overheen. Leg vervolgens de doorgesneden stengels rabarber netjes naast elkaar. Schep nu het cakebeslag erover en zet het in een voorverwarmde (180 graden) oven. Na ongeveer 40 minuten is hij klaar! Zoals je ziet gebruik ik in deze cake wat suiker maar dat is helaas niet te voorkomen want rabarber is natuurlijk best zuur. Maar doordat je rijstmeel in deze cake gebuikt en geen witte bloem zullen de suikers iets minder snel je bloedsuikerspiegel omhoog gooien…vooruit dan maar!

Dit is ook een hele fijne cake met banaan, pecannoten & een chocoladetwist! Klik op de foto voor het recept.

IMG_7019

glutenvrij recept kruidnoten

Recept glutenvrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten, geen kruidnootjes… Het zijn nogal joekels geworden, maar dat past bij mijn Limburgse roots. ‘Wij’ houden niet van klein als het om eten ...
zink natuurlijke bronnen

Zink in voeding: 15 redenen om af en toe een oestertje te eten

In deze blog vertel ik over een vaak ondergewaardeerd mineraal zink. Wetenschappers schatten dat een op de vijf mensen zink tekort heeft. Zink is een essentieel element ...
orthomoleculaire voedingsleer

Orthomoleculaire voedingsleer

Persoonlijk heb ik veel affiniteit met deze voedingsleer. Volgens de orthomoleculaire voedingsleer is het belangrijk om de meest optimale hoeveelheid en verhouding moleculen tot je te nemen. ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *